Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Skanus ir sotus sumuštinis


Šiandien mano Brangusis užsimanė kiaušinienės. Na čia taip dažnai būna. Jis kiaušinius galėtų valgyti kiekvieną dieną, septynias dienas per savaitę. Kad nebūtų kaip visada, tik keptas kiaušinis ar omletas, sugalvojau labai šaunų sumuštinį. Ir gavosi skanus, sotus ir gražus... Na, tiksliau, skanūs, sotūs ir gražūs trys sumuštiniai su kiaušiniene, vytinta dešra, šviežiomis daržovėmis ir t.t.

Reikės:

6 riekelių sumuštinių duonos,
3 kiaušinių,
alyvuogių aliejaus kiaušiniams kepti,
1 pomidoro,
3 didelių salotos lapų,
3 šaukštelių majonezo,
3 - 6 riekelių Ementalio sūrio,
vytintos dešros griežinėlų (ispaniškos "fuet" dešros).

O viskas vyksta taip... Iš pradžių reikia išplakti kiaušinius, jei norisi padruskinti ir iškepti vieną ploną didelį omletą.

Kol kepa supjaustyti pomidorą griežinėliais, salotų lapus pasmulkinti, paskrudinti duoną. Ant duonos riekelių iš vienos pusės patepti majonezu.

Ant trijų riekelių uždėti salotų lapų, pomidorų, dešros ir sūrio griežinėlius. Ant jų uždėti ką tik iškeptą omletą (padalintą į tris dalis). Ir galiausiai užvožti likusiomis riekelėmis skrudintos duonos.

Sumuštinius persmeigti mediniais pagaliukais, kad patogiau būtų valgyti.

Kaip matote, labai paprasta ir greita. Ir skanu, nes mano Brangusis sušlamštė - pim pam ir viskas.


Skanaus!


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

2 komentaras(-ai) :