Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as
Pradžia » , , , , , , , » Atsipūskit šiek tiek nuo saldumynų... Upėtakis su krevetėmis

Atsipūskit šiek tiek nuo saldumynų... Upėtakis su krevetėmis



Užteks valgyti saldumynus ir kimšti mišraines. Laikas skrandžius papildyti kuo nors lengvesniu ir sveikesniu. Kaip tik turėjau šaldytuve nusipirkusi upėtakio ir krevečių. Tad nusprendžiau, kad tai ir valgysime šiandien.

2 porcijoms reikės:

kelių bulvių,
2 upėtakių filė,
12 didesnių krevečių,
1/2 galvutės arba 6 - 7 skiltelių česnako,
saujelės džiovintų arba šviežių petražolių,
druskos,
įvairių šviežių daržovių salotoms.

Bulves nulupti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Kol verda, pamarinuoti žuvį ir krevetes.

Česnakų skilteles nulupti ir smulkiai sukapoti. Sumaišyti su džiovintomis arba šviežiomis petražolėmis ir gerai pamaišyti. Galima net trintuvėje patrinti, kad geriau susimaišytu skoniai. Gautą mišinį padalinti per pusę.

Atskirame dubenėlyje sudėti krevetes. Aš naudojau jau tinkančias vartojimui. Manau, jos sūdytos. Labai skanios. :o) Tai va, krevetes reikia sumaišyti su česnakų ir petražolių mišiniu ir palikti pastovėti, kad įsigertų prieskonių kvapais ir skoniais.

Didelėje plačioje lėkštėje sudėti upėtakio filė oda į apačia. Padruskinti, jei norisi galima ir papipirinti. Tada įtrinti anksčiau pasiruoštu likusiu česnakų mišiniu. Palikti pastovėti kelias minutes.

Kol žuvis ir krevetės marinuojasi paruošti šviežių daržovių salotas.

Kai liks 5 - 10 minutės iki kol išvirs bulvės, atskirose keptuvėse iškepti žuvį ir krevetes. Upėtakį geriau kepti atidengtoje keptuvėje, o krevetes - uždengtoje.

Patiekti pašildytose lėkštėse su virtomis bulvėmis ir daržovių salotomis.



Skanaus ir lengvo lieknėjimo!

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

2 komentaras(-ai) :

  1. Oh my goodness! This looks so good!!!
    Great photo!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Thank you Jennie! And the taste was really good :) Oh, I liked your Suhi on your blog. It look so tasty and not sweet :)))

    AtsakytiPanaikinti