Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Troškinta mėsa - guliašas


Vakar nusprendžiau, kad laikas prisiminti senus gerus laikus, kai valgydavau mamos ar močiutės pagamintą labai skanų guliašą... Kaip tik turėjau užsišaldžiusi troškinimui tinkamos mėsos. Buvo taip pat ir svogūnų, morkų, pomidorų padažo, tad kibau į darbą.

Reikės:

800 - 900g mėsos troškinimui (veršienos),
2 vid. dydžio morkų,
10 šaukštų tiršto pomidorų padažo,
1 sultinio kubelio,
2 stiklinių verdančio vandens,
1 arbat. šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,
2 arbat. šaukštelių džiovinto česnako,
šviežiai maltų pipirų mišinio (juodųjų, baltųjų, žaliųju ir jamaikos) žiupsnelio,
džiovintų petražolių ir krapų,
1 didelė bulvė (apie 100g),
2 + 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais (apie 2 - 2,5cm).

Morkas ir svogūnus susmulkinti - morkas sutarkuoti plonais šiaudeliais, svogūnus - mažais kubeliais. Pakepinti su likusiu aliejumi. Galima įpilti pusę stiklinės verdančio vandens. Tada daržovės nedega, o gražiai ir neriebiai troškinasi.

Į morkų ir svogūnų mišinį įpilti pomidorų padžą ir dar patroškinti kokias 5 minutes.
Keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus aliejaus ir jame ant pačios stipriausios ugnies nuolat pavartant apkepinti mėsą. Kepinti kol baigs skirtis sultys ir mėsytė gražiai parus.

Troškintas daržoves ir aukepintą mėsą sidėti į didesnį puodą. Suberti visus prieskonius, įtrupinti sultinio kubelį ir užpilti verdančiu vandeniu. Gerai išmaišyti ir troškinti apie 20-30min.

Kol mėsa gaminasi, nuplauti ir nuskusti bulvę. Supjaustyti nedideliais (1 -1,5cm) gabaliukais. Sudėti į mėsą ir baigti troškinti. Jei trūksta, įpilti verdančio vandens. Troškinys neturi būti sausas, bet ir ne vandeningas.

Mano patarimai:
  • Aš naudojau veršienos gabaliukus skirtus troškinimui. Išpjauščiau visus riebaliukus, kad patieklas tiktų mano dietai. Kam patinka su riebaliukai, visai nebūtina taip smulkintis.
  • Kaip garnyrą galima patiekti šviežių daržovių salotas (aš dariau iš pomidorų, agurkų, salotų lapų, šaukštelio aviečių uogienės, acto ir aliejaus). Nuotraukoje taip pat matote keptas bulvytes, bet jos mano brangiojo pageidavimu. Bet jei daugiau bulvių įdėsite į troškinį, tai tikrai nereikės atskirai dar virti ar kepti.
  • Troškinys nors ir labai skanus gavosi, bet vis tiek ne kaip mamos ar močiutės.

Nuoširdžiai jums siūlau išbandyti šį receptą.

Skanaus!

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą