sekmadienis, rugsėjis 19, 2010

Obuolių pyragas


Jau trečią kartą kepu šį pyragą. O tai nėra normalu. Labai retai kartoju tą patį receptą, vis ieškau ko nors naujo ir nebandyto. Na, bet šis pyragas man taip patiko, kad iš tų trijų kartų kepiau pyragus iš trigubos normos. Taip taip, nesuklydau rašydamas, trigubos. Ir visi kas jo ragavo, vis dar prašė. Tad dalinuosi savo skanaus pyrago paslaptimi.

Reikės:

(1 pyrago formai 26 cm skersmens)

4-5 didelių obuolių,
140 ml aliejaus,
125 g cukraus (jei obuoliai saldoki, dėti mažiau),
2 šaukštelių vanilinio cukraus,
2 kiaušinių,
190 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
cinamono. cukraus ir perlinio cukraus apibarstymui.



Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ketvirčiais. Pamerkti trumpam į pasūdyta vandenį, kad nepajuoduotų. Šiandien kai kepiau, tai net nemerkiau, ir viskas ten gerai man gavosi su obuoliais.
Iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių ir miltų maišytų su kepimo milteliais užmaišyti tešlą. Plaku paprastu elektriniu mikseriu.
Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ar tortinę 26 cm skersmens. Ant viršaus tankai sudėlioti obuolių ketvirčius. Kad gražiau būtų, obuolius įpjaunu įstrižai, kad būtų "dryžuotos". Tada užbarstyti cinamonu, cukrumi ir galiausiai perliniu cukrumi.
Kepti iki 180 - 200º C įkaitintoje orkaitėje vidurinėje lentynoje.



Jei kepate vienu metu kelias skardas, geriausias variantas įjungti orapūtę. Jei tokios neturite, teks skardas kaitalioti vietomis, kad vienodai iškeptų.

Beje, iš šios tešlos iškepiau ir keksiukus su obuolių gabaliukais. Labai šaunu. Tik man, tiesa pasakius, prisvilo, nes užsisvajojau ir per ilgai orkaitėje laikiau :o)




Skanaus!


40 komentarų:

Curra rašė...

Increilemente ella esta tarta.
Besos

Surac rašė...

Super izgleda,volim kako su recepti. Pozdrav.

Juana rašė...

Precioso pastel y preciosas fotos!
Besos!

Bukoptimistas rašė...

šiandien nusprendžiau pasidaryti šį obuolių pyragą. Gavosi visai neblogai. Prie arbatos tinka :) http://www.flickr.com/photos/bukoptimistas/5009434596/
dėkui

margot rašė...

Hola que maravilla de bizcocho.
Tus fotos preciosas.
Besos

EnJabonArte rašė...

Que delicia ! yo solo había hecho de jabón!

So yummy ! i have made only soap cakes! :D

Anonimiškas rašė...

O kiek laiko kepti? (:

Pasididžiuojanti Namų Šeimininkė rašė...

, grazie, grazie mille!

, hvala vam puno!

¡Muchas grcias !

, labai dziugu, kad isbandei si pyraga ir kad pasidalinai savo nuotrauka. Labai graziai gavosi. Sekmes!

muchas grias por tus palabras bonitas. Espero verte a ti y a los de mas mas amenudo en este blog. ¡Saludos!

, :o) ves, a ti te sale muy bonito en jabon, y a mi en pasteles reales. Espero, que un día podre hacer yo los jabones como tu. ¡Saludos!

, kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos, orkaites, ar tesla stora, ar obuoliai labai sultingi ir t.t. As keliau apie 30 minuciu. O siaip tai kepama, kol ikisus medini pagaliuku, istraukus, jis buna svarus, be teslos gabaliuku. Tai reiskia, kad pyragas jau gatavas. Tikiuosi, kad tai pades. O jei ka, tai rasyk, bandysim padeti ;o)

Dalia rašė...

jau ir aš tokį kepiau, labai puikus receptas. Aprašiau "Septyniuose virtieniuose"
Tik 26 cm formai neužteko tešlos.

Pasididžiuojanti Namų Šeimininkė rašė...

Dalia, as labai plonai dedu teslos, nes man patinka kai teslos buna nedaug, o obuoliu pilna :)

jurgita rašė...

ir as kepiau,man gawosi super,tik kita kart kepsiu is dvigumos normos,tas gavosi biski per plonas...bet skanus.aciu.

Pasididžiuojanti Namų Šeimininkė rašė...

Jurgita, saunu, kad tau patiko. As irgi visada darau si pyraga keliomis normomis. Jei kas lieka, tai uzsaldau :) kaip tik namuose dabar turiu pora gabaliuku uzsaldytu. Gal kaiptik siandien vakarienei suvalgysiu :)

Živilė rašė...

Viskas būtų gerai šitam bloge, jei ne muzika, kurios užtildyti niekaip neįmanoma. Klausausi radijo ir man tos muzikos nereikia, išties labai trukdo. Sutvarkykit kaip nors, ką... :((

Daiva rašė...

Labas Živile. Muziką galima išjungti: dešinėje pusėje, "savaiciu" tag'o yra muzikos tag'as. Paspaudus tikampiuką su dviem brukšniukais (play-pause) muzika nustoja groti, kol vėl nepaspaudi :o)

Anonimiškas rašė...

Nuostabus pyragas kepiau jau du kartus ir dar daug sykiu kepsiu:-)

Solveiga rašė...

O kiek reikia tešlos įdėti į keksiukų formą, kad nepabėgtų paskui pyragėlis su visu obuoliu :))

Daiva rašė...

Labas, Solveiga,

Reikia teslos deti ne daugiau nei 2/3 formles dydzio. As dedu net maziau, nes man labai gerai pakyla mano orkaiteje, bet ji turi orapute, tai labai padeda kilti pyragams ;)

Anonimiškas rašė...

syvakar isbandziau sita pyraga ir jis puikiai pavyko:) irgi dvigubinau tesla, kad tos ketvirteles susiglaude soniukais stovetu ir pati netikejau kaip skaniai iskepe, niekas "neprikleko" :)super :)

Daiva rašė...

Labai saunu, kad pyragas gavosi ir patiko. Kaip tik ateinancia savaite kepsiu dviguba ar triguba porcoja - nesiu i darba savo gimtadienio proga. Tai bus kuo pavaisinti bendradarbius. Beje, jiems sis pyragas labai patinka :)

Svetlana rašė...

Laba diena. Pabandziau ir as iskepti Jusu pyraga. Bet... Ko gero esu nevykusi seimininke,bet nesigavo.. Krastai ir virsus apdege,o vidus visai neiskepe.. :(

Anonimiškas rašė...

seniai kepu panašų pyragiuką,tik aš visada nutarkuoju citriną ir dar išspaugžiu jos sulčių,pradžioje ilgai plaku atšaldytus kiaušinius su cukrumi,po to pilu aliejų irgi plaku ir paskui 9 šaukštus nubrauktus išsijoju su bakpulveriu miltų,kartais, mažesnę normą kepu į keksinę

Daiva rašė...

Svetlana, labai gaila, kad nesigavo pyragas. Kita karta pabandyk nejungti virsutines orkaites dalies ir ijungti mazesne temperatura. Gali taip pat pyraga kepti apatineje orkaites dalyje. Arba dar viena iseitis - kai virsus jau iskepes sumazinti temperatura ir uzdengti pyraga folija ir toliau kepti. Kaip jau zinoma, kiekviena orkaite yra kitokia :)

Daiva rašė...

Anonimiskas, labai dziugu, kad ir Jus kepate panasu pyraga.

Turiu klausyma, o kas tie bakpulveriu miltai? As gyvenu Ispanijoje ir tokiu nemaciau dar.

Anonimiškas rašė...

bandysiu ir aš kepti einu maisyt tešla ir bandysiu kept kaip keksiukus :)

Justina rašė...

Gal pasidalintum kokioje parduotuvėje perki perlinį cukrų? Aš taip pat gyvenu Ispanijoje, bet niekur neteko matyti, nors kiekvienoje parduotuvėje specialiai pažiūriu.

Daiva rašė...

Labas, Justina!

Perlini cukru, deja, vezuosi is Lietuvos, nes ir pati, kazkaip neuztikau jo Barselonoje. Bet girdejau, kad tikrai turi buti. Paieskosiu, ir, jei rasiu, kur jo galima isigyti, butinai pasidalinsiu :)

Daiva rašė...

Iki siol radau tik, kad yra didele parduotuve (almacén) Oviede (Oviedo). Ja galima rasti Avenida de Colón. Raso, kad tai nedidele gatve, lengva rasti.

Daiva rašė...

O sioje nuorodoje aprasyta, kaip patiems galima pasigaminti perlini cukru :) http://celiaquines.blogspot.com.es/2012/03/azucar-perlado-para-los-gofres.html

Gal tik ir patiks :)

Bet as vis dar paieskosiu ;)

Daiva rašė...

Valioooo! Atradau, kur galima on-line nusipirkti! Ir kaip as anksciau apie sia parduotuv nepagalvojau... :)

http://tienda.marialunarillos.com/azucar-icing-sugar/2524-azucar-perlado.html

Justina rašė...

Labai Tau ačiū :) Nuostabus pyragas, tik manau, kad su perliniu cukrumi būtų dar skanesnis :)

Anonimiškas rašė...

Ar tikrai tiek miltu reikia deti? Jau antra karta kepu si pyraga.. tokia kieta tesla gaunasi.. ir kai iskepa pyragas ji man tokia ir kietoka.. Kazkaip keista kad toks jau jis skanus jums :)) man biskvitiniai tokie puruciai gaunasi obuoliniai :)

Daiva rašė...

Taip. miltu kiekis teisingas. Daug kartu kepiau as ir mano drauges ir visoms idealiai gavosi.

Bet jei pagal jusu skoni per kieta tesla, dekite siek tiek maziau. Gal taip bus geriau :)

Sekmes ir lauksim, kaip pasiseke! ;)

Daiva rašė...

Justina, su perliniu dar nebandziau... Bet gal kada reikes paziureti, kas gausis :) Papasakosiu :)

Justina rašė...

Aš niekaip negaliu atsidžiaugti šiuo pyragu, kepiau jau kokį 10 kartų ir visi kas paragauja prašo recepto :) Skanus, gražus ir labai lengvai paruošiamas. Tik aš receptą šiek tiek pakeičiau: pilu tik 100ml aliejaus ir dedu tris kiaušinius (visada perku vidutinio dydžio, ne tuos didžiausius). Ant viršaus prieš kepant su cinamonu užbarstau truputį paprasto cukraus, nes perlinio taip ir neprisiruošiu nei pasidaryti nei užsisakyti...
Bandžiau dvigubą porciją, bet matyt skarda buvo permaža, nes gavosi perdaug tešlos.
Ačiū už receptuką :)

Jorkas rašė...

Aciu uz recepta. Nesu piragu kepeja, bet sis receptas ant tiek paprastas, nudziuginau seima. Aciu, tikrai skanus gavosi :)

Daiva rašė...

Justina, labai džiugu, kad tau ir taviškiams patinka šis pyragas. Jis tikrai labai paprastas. Ir ačiū už tavo patarimą. Gal kada reikės pabandyti.

Jorgas, mano širdis džiaugiasi, kad ir tau ir tavo šeimai patiko šis obuolių pyragas... Manau reikės dar kada išgalvoti kokį pyragą... Pasirodo daugiau žmonių patinka mano kūriniai :o) Hehehehe...

Asta rašė...

Labai skanus gavosi - ačiū už receptą - išsisaugojau prie mėgstamų!

Daiva rašė...

Labas, Asta. Džiaugiuosi, kad ir tau patiko pyragas. Mėgaukis juo.

Manau, ir man greitai vėl reikės jį kepti :-)

Aurelija rašė...

Na va, ir aš ką tik išsikepiau šį pyragiuką:) Geras gavosi, produktų tokių elementarių tereikia, kasdien gali tokį kepti :) Tik man tiek miltų ir cukraus neprireikė (kepiau dvigubą normą). Ačiū ;)

Daiva rašė...

Aurelija, labai džiugu, kad ir tu prisijungei į šio pyrago fanų klubą :)

Related Posts with Thumbnails
 
UA-15895337-1