2009/12/15

Rūtos receptas: Ryžių su krabais mišrainė




Na va, ir pirmas Rūtos receptas. 

"Rūtos receptų" skiltį pradėsime su "Ryžių su krabais mišraine".

Čia gaunasi nemažas kiekis tos mišrainės, kaip tik baliui, kur dalyvauja maždaug apie 10 žmonių. Produktų kiekius galima reguliuoti pagal kiekvieno skonį.
Reikės:
2 pakelių ryžių (po 100 g),
2 pakelių krabų lazdelių (po 150 g, geriau nešaldytų),
1 indelio konservuotų žirnelių (400 ml indelis arba apie 260 g žirnelių) (pagal klasikinį receptą vietoje žirnelių visi deda konservuotus kukurūzus, bet aš jų nemėgstu, tai nededu),
5-6 nedidelių morkų,
5-6 raugintų agurkų vidutinio dydžio (tinka ir marinuoti, šiek tiek keičia skonį, bet vis tiek skaniai gaunasi. Vasarą galima dėti ir žalio agurko, tada mišrainė atrodo "lengvesnė"),
majonezo (man skaniausia su Vilniaus, nes jis aštresnis, tada nereikia jokių prieskonių),
druska, pipirai pagal skonį (aš nededu visai, dar niekas nesiskundė, kad trūksta).
Morkas išvirti, atšaldyti, nuvalyti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Ryžius išvirti, atvėsinti (čia nežinau ar tiesa, bet rašo, kad jei perliesi juos šaltu vandeniu, tai jie bus nelipnūs. man nepatinka perlieti, tai niekada to nedarau. Aš juos šakute pakedenu, kad atliptų vienas nuo kito). Raugintus agurkus supjaustyti nedideliais kubeliais, krabų lazdeles supjaustyti. Viską sudėti į didesnį dubenį, kad maišant nevirstų per kraštus, dėti majonezo pagal skonį, maišyti.
Skanaus!



P.S. Tekstas ir nuotraukos Rūtos.

Komentarų nėra:

Related Posts with Thumbnails
 
UA-15895337-1