Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Avinžirnių mišrainė

RECEPTAS: Avinžirnių mišrainė su razinomis ir balzamiko actu

Šį receptą parėmė "Garduko" prieskoniai

Gavau dovanų "Garduko" prieskonių... Dovanos visada malonus dalykas. Ypač, jei tai susiję su maistu :-)

Ir kaip tik yra paskelbtas konkursas patiekalams su šiais prieskoniais. Tad ėmiau ir sumąsčiau šią mišrainę su avinžirniais. Dalyvausiu! Tad jei patiks receptas, nepamiršk pabalsuoti :-)

RECEPTAS: Avinžirnių mišrainė su razinomis ir balzamiko actu

Avinžirniai man visada patiko. Vis dėdavau juos į sriubą, ar troškindavau. Bet vasarą visada norisi kažko kito, kažko naujo. Tad ėmiau ir suderinau juos kartu su daržovėmis ir razinomis.

Derinys labai maloniai nustebino. O "Garduko" mišinys "Gyros" pridavė labai smagų prieskonį. Jie čia labai tiko.

RECEPTAS: Avinžirnių mišrainė su razinomis ir balzamiko actu


  PRODUKTAI (2-3 porcijoms):
  • 400 g jau išvirtų avinžirnių
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 2 nedidelės morkos
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai razinų be kauliukų
  • "Gyros" prieskonių mišinio (natūralūs "Garduko" prieskoniai)
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų arba aštriosios paprikos miltelių
  • 2-3 šaukštų balzamiko acto
  • 1 didesnis lauro lapas

  GAMINIMO EIGA:
  1. Paruošk daržoves troškinimui. Morkas nuskusk ir sutarkuok stambia burokine tarka arba supjaustyk plonais šiaudeliais. Svogūnus - šiaudeliais.
  2. Įkaitink aliejų keptuvėje ir jame apkepink daržoves, kol suminkštės.
  3. Suberk avinžirnius, karštu vandeniu nuplikytas razinas, lauro lapą, supilk actą ir paskanink prieskoniais.
  4. Troškink apie 5 minutes.
  5. Ši mišrainė labai skani ir karšta (tiks vėliais rudens vakarais) ir šalta.

PATARIMAS: Jei neturi laiko, gali naudoti konservuotus avinžirniu. Tik tokiu atveju juos perskalauk vandeniu ir gerai nuvarvink.


Šeimyna visai neseniai vėl užsisakė šių salotų. Vadinasi tikrai skanios. :-) Tad teks vėl greitu metu gaminti.

RECEPTAS: Avinžirnių mišrainė su razinomis ir balzamiko actu


Beja, jei turi problemų dėl cukrinio diabeto*, šios salotos labai tinka. Nes avinžirniai ir razinos padeda palaikyti pastovų cukraus kiekį kraujyje. Tik keisk balzamiko actą paprastu (pilk po truputį ir ragauk, kol įgausi norimą skonį), nes jame daug cukraus. Tiesa, šiuo atveju salotos neturės tokio malonaus saldumo, kurį suteikia balzamiko actas. Bet vistiek išliks skanios. O saldumui "pataisyti" gali pabandyti paeksperimentuoti su savo įprastu skystu saldikliu.


Jei sudomino šis receptas ar jau išbandei, būtinai pasidalink savo įspūdžiais. Mes būsime labai laimingos skaitydamos ir atsakydamos. Taip pat padėsi kitiems skaitytojams su savo nuomone. O dar be to, blog'as išliks gyvas... Nes komentarai puslapiui, kaip vanduo augalui ;-)


* Mes nesame šios temos ekspertės. Dalinamės receptais, kurie tinka vienai mūsų giminaitei. Tad visada pasitark su savo gydytoju, ar visi ingredientai yra tau leidžiami.

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą