Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Įvairūs užkandžiai


Tai va, ir vėl grįžtu prie mano uošvienės gimtadienio. Ten buvo keli tikrai vykę užkandžiai. Beje, vieną iš jų dariau ir per Naujųjų Metų balių.

Visų pirma norėčiau jums pasiūlyti Mini sumuštinukus su sūreliu.

    1.

Jums reikės tik trijų produktų:

mažų duonos riekelių,
mėgstamo tepamo sūrelio (labai tinka "Philadelphia"),
pomidorų uogienės.

Darbo eigą manau jau žinote...

Kitas įdomesnis užkandis - Omleto, sūrelio ir vytinto kumpio suktinukai.

                       2.

Reikės:

kelių kiaušinių,
prieskonių pagal skonį,
tepamo sūrelio "Philadelphia" ar panašaus,
vytinto kumpio (Serrano).

Iš plaktų kiaušinių paskanintų norimais prieskoniai iškepti plonus omletus. Juos atvėsinti. Aš tai net kepu dieną prieš vakarėlį, kad sutaupyčiau laiko. Iškepusius omletus dedu į didelę lėkštę, uždedu kepimo popieriaus skiautelę ir ant viršaus kitą omletą. Taip jie nesulimpa.
Omletus reikia patepti sūreliu ir apibarstyti vytinto kumpio juostelėmis. Atsargiai viską suvynioti, šiek tiek paspausti, kad gerai suliptų, supjaustyti gautą vyniotinį griežinėliais ir kiekvieną perverti smeigtuku. Ir viskas, galima tiekti.

PATARIMAS: Į plaktus kiaušinius neberkite druskos. Sūris ir kumpis visada būna ganėtinai sūrūs.

VARIANTAS: Ant sūrio dar galima užberti kapotų šviežių krapų. Užkandžiui suteikia gaivaus skonio.

Originalus receptas imtas iš čia.

Na, ir kaip gi baliukas be įdarytų kiaušinių...


Įdaryti kiaušiniai mano Brangiajam tikras išsigelbėjimas. Jam kaišiniai tinka pusryčiams, pietums ir vakarienei, o jei dar per balių... Ai, manau, kad jau tai minėjau. :o)

Kiaušiniai su tunu

    3.

Reikės:

Kietai virtų kiaušinių,
tuno savose sultyse,
majonezo,
alyvuogių.

Kiaušinius nulupti, perpjauti per pusę. Išimti trynius. Baltymus palikti atskiroje lėkštėje. Trynius sutrinti gilesniame dubenyje. Sudėti nusunktą tuną ir gerai viską sutrinti šakute. Gautą masę sumaišyti su majonezu. Galima paskaninti kapotomis alyvuogėmis (aš nedėjau, nes man nepatinka). Šia mase įdaryti baltymų puseles. Papuošti ir skanauti.

PATARIMAS: Kiaušinius išsivirti iš vakaro, nulupti ir pasiruošti įdarą. Įdarą galima laikyti nedideliame užsukamame stiklainėlyje. Baltymų skilteles uždengti maistine plėvelę. Viską laikyti šaldytuve iki vakarėlio.

Antras variantas - Kiaušiniai įdaryti kumpiu ir marinuotais agurkėliais.

    4.

Reikės:

Kietai virtų kaišinių,
virto kumpio,
Džiugo sūrio,
marinuotų agurkėlių,
šiek tiek kapotų marinuotų paprikų,
majonezo,
maltų juodųjų pipirų.

Pasiruošti įdarą: agurkėlius ir paprikas susmulkinti, sūri smulkiai sutarkuoti, kumpį sukapoti. Kiaušinius nulupti, perpjauti pusiau, išimti trynius. Trynius sutrinti šakute ir sumaišyti su kitais produktais. Paskaninti maltais pipirais ir sumaišyti su majonezu. gautu mišiniu įdaryti baltymų puseles. Papuošti ir viskas.

Linkiu Jums visiems išbandyti šiuos užkandžius ir laukiu Jūsų atsiliepimų.

Skanaus!

P.D.: Šie receptai patiko ir jais pasidalino Mamos dienoraštis.


_____________________________________________________

Canapés con queso (foto nº 1)

Mini tostadas,
queso Philadelphia,
mermelada de tomate.

Pincho de tortilla con jamón y queso (foto nº 2)

Este pincho es muy rico. La idea escogí de aquí.

Huevos rellenos con atún (foto nº 3)

Huevos,
atún al natural,
mayonesa,
olivas.

Huevos duros pelar y cortar por la mitad. Quitar las yemas. y mezclar las con atún escurrido. Se puede añadir trocitos de olivas. Todo mezclar con la mayonesa y rellenar los huevos. Decorar cada huevo con la mitad de oliva.

Huevos rellenos de jamón y pepinillos (foto nº 4)

Huevos,
jamón dulce,
queso tipo Permezano,
pepinillos,
un poquito de pimientos (los que hay en el liquido de pepinillos),
mayonesa,
pimienta negra molida.

Hervir los huevos, pelar, cortar por la mitad y quitar las yemas. Las yemas machacar con un tenedor y mezclar con jamón dulce troceado, queso rallado finamente y las verduras picaditas.  Todo sazonar con pimienta y mezclar con la mayonesa. Con esta masa rellenar las mitades de claras y decorar con ramitas de perejil.

¡Buen provecho!


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

4 komentaras(-ai) :

  1. Thank You for visiting Mimi's Kitchen. You have a very nice blog.
    Mimi

    AtsakytiPanaikinti
  2. Cada vez que te visito me pongo enferma del hambre que me entra, tendré que cambiar de hora.
    Besos desde el Badulake.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas2011-05-14 23:45

    Nuostabus uzkandziai,gal galite isduoti paslapti kaip daryti pomidoru uogiene?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labas, Anonimiškas, deja tai buvo iš tų receptų, kuriuos gaminu pagal intuiciją ir gaminimo eigos nei kiekių neužsirašiau :o(

    AtsakytiPanaikinti