Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Ciklopo akis iš panakotos

Šį pirmadienį bus Halovynas...

Nelaikau Halovyno svarbia švente. Nei turime tradiciją ją švęsti kiekvienais metais. Bet kartais galima. Nes būna tikrai linksma susirinkti visiems, persirengusiems visokiomis pabaisomis. Ir valgyti visokias "šlykštynes".

Beveik visada, kai visgi švenčiame Halovyną, darau Ciklopo akį arba daug mažų akyčių. Visiems jos labai patinka. Net darbe kiekvienais metais kas nors prisimena mano akis, paprašo parodyti ar papasakoti, kaip jas darau.

Kadangi visada yra toks susidomėjimas šiomis panakotos akimis, nusprendžiau pasidalinti ir mūsų blog'e. Tai pirmas Halovyno receptas. Kitais metais, manau, kad jų bus daugiau. Ypač kai dukra paaugs.

RECEPTAS: Ciklopo akis iš panakotos... Arba halovyno valgomos "baisybės"

Recepto proporcijos gana iš akies, nes linkusi gaminti pagal intuiciją. Esmė yra padaryti kiek tirštesnę grietinėlės "želė". Todėl visada žiūriu kiek siūlo naudoti želatinos 1 l skysčio, ir tą kiekį šiek tiek padidinu, kad gautųsi kietesnis gaminys.


  PRODUKTAI:
  • 1 l grietinėlės (30% riebumo)
  • 3-4 šaukštai cukraus
  • 23-25 g želatino
  • 1 vanilės lazdelė
  • maistinių dažų (vienos arba dviejų spalvų, geriausiai juodų ir mėlynų)

  GAMINIMO EIGA:
  1. Visų pirma perpjauk vanilės lazdelę ir peilio galu išgramdyk sėklytes.
  2. Į puodą supilk grietinėlę, sudėk vanilės lazdelę su sėklytėmis, suberk cukrų ir užvirk. Atsargiai, neprisvilink ir saugok, kad "nepabėgtų" iš puodo ;-) Iš karto nukelk nuo ugnies ir išimk vanilės lazdelę.
  3. Kol kaista grietinėlė, užpilk želatiną su šiek tiek vandens ir palik, kad išbrinktų.
  4. Karštoje grietinėlėje ištirpink brinkintą želatiną ir palik, kad visiškai atvėstų, bet nepradėtų stingti.
  5. Nupilk apie 150 ml + kelis šaukštus. Į didesnę skysčio dalį įpilk mėlynų dažų. O į mažiau skysčio - juodų, arba tų pačių mėlynų, bet daugiau, kad panakota butų tamsesnė (bus vyzdys).
  6. Apvalų indą, kuriame darysi akį, patepk aliejumi. Rinkis kuo švelnesnio skonio aliejų, pavyzdžiui, saulėgrąžų.
  7. Į indo dugną įpilk tamsios panakotos ir statyk kelioms minutėms į šaldymo kamerą, kad sustingtų. Tada ant viršaus užpilk šviesesnės dažytos panakotos ir vėl į šaldymo kamerą. Kai sustings, galiausiai supilk likusią šviesią panakotą ir palik šaldytuve kelioms valandoms ar per naktį.
  8. Beliko išimti panakotą iš indo ir jau turi ciklopo akį. Buu... :-)

RECEPTAS: Ciklopo akis iš panakotos... Arba halovyno valgomos "baisybės"


PATARIMAS: Jei nori daug mažų akių, naudok silikoninę ledukų formelę. Ją irgi reikės patepti aliejumi. O šaldymo laikas bus gerokai trumpesnis. Ir kad būtų patogiau daryti vyzdžius ir raineles, naudok pipetę. Beja, jei neturi vanilės lazdelės, gali ją keisti vaniliniu cukrumi.

O čia rodau prieš kelius metus darytas akis.

RECEPTAS: Ciklopo akis iš panakotos... Arba halovyno valgomos "baisybės"

RECEPTAS: Ciklopo akis iš panakotos... Arba halovyno valgomos "baisybės"

Tikiuosi patiko mano darytos akys.

O tu ar šventi Halovyną? Kokias "baisybes" gamini? Pasidalink komentaruose.


ŠEIMININKĖ Daiva

"Baisių" tau švenčių... Buuuu...

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą