Ar darai pati picas? Daug skanesnės, ane. Ir man patinka daryti picą pačiai. Bet panaudojus paprastą pirktinį padažą kažkaip praranda didelę dalį savo žavesio ir originalumo. Tad sumąsčiau, kad reikia pačiai pasigaminti.
Bet buvo taip, kad namuose neturėjau nei vieno pomidoro. Bet už tat šaldytuve stovėjo marinuotos paprikos stiklainiukas. Raudona... Su kuo derinasi? Su česnakais... Yra! Dar ir svogūnu turiu. Šaunu! Gaminam!
PRODUKTAI:
- 1 svogūnas (apie 120 g)
- keli šaukštai alyvuogių aliejaus
- 3 arbatiniai šaukšteliai kečupo (apie 30 g)
- 3 didesnės skiltelės česnako
- 100 g konservuotų raudonųjų paprikų
- 60 g lydyto sūrelio (be priedų)
GAMINIMO EIGA:
- Svogūną ir česnako skilteles nulupk ir svogūną supjaustyk mažais kubeliais, o čensakus - smulkiai sukapok.
- Keptuvėje įkaitink aliejų ir pakepink svogūnus.
- Kai svogūnų gabaliukai jau bus permatomi, įpilk kečupo ir dar pakepinti apie 3 minutes.
- Sudėk troškinį į aukštą plačią stiklinę (tą, kuri būna kartu su "blenderiu") kartu su konservuotomis paprikomis, suberk kapotus česnakus, lydytą sūrelį. Viską gerai sutrink.
- Skanaus!
PATARIMAS: Jei patinka aštresnis padažas, paskanink šviežiais maltais pipirais arba aštriomis maltomis paprikomis.
O tu kokiu padažu skanini savo picas ir makaronus? Pasidalink receptu su mumis ir kitom skaitytojom.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą