Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Felikso mėsos kroketai

Vienos iš populiariausių ispaniškų tapų (ispaniškai "tapa" - užkandis) yra kroketai. Vos ne kiekvienas geresnis ispaniškas baras turi savo naminių kroketų receptą. O vat mes turime savo firminį. Tai mano vyro receptas.

Visada gaminame kroketus, kai šaldymo kameroje susikaupia nepanaudotos virtos ar keptos mėsos. Dažniausiai tai būna vištiena. Bet taip pat naudojame ir jautieną ar kiaulieną, likusią po sultinio virimo.

Tai maisto likučių panaudojimo receptas. Iš likusių patiekalų pagaminti ką nors naujo ir skanaus ne visada taip paprasta. Būna, kad pritrūksta fantazijos. Tad tokių receptų turėtume žinoti kuo daugiau. Ir pagelbės situacijoje, kai nežinai, ką gaminti, o vakarykščio patiekalo jau nebesinori. Ir sutaupysime. Ir svarbiausia, nemesime maisto!

RECEPTAS: Felikso mėsos kroketai

Tad ilgai negaišus, dalinuosi mūsų receptu.


  PRODUKTAI:
  • 775 - 800 g virtos ar orkaitėje keptos mėsos
  • 5 vidutinio dydžio svogūnai
  • 3 samčiai karšto mėsos sultinio
  • 2 šaukštai miltų
  • druskos pagal skonį
  • 1 kiaušinis
  • duonos džiūvėsėlių kroketams apvolioti
  • aliejaus kepimui

  GAMINIMO EIGA:
  1. Mėsą suplėšk į mažesnius gabaliukus, arba kaip daro mano Feliksas, sukarpyk žirklėmis. Mums patinka, kai kroketuose jaučiasi mėsos gabaliukai.
  2. Svogūnus nulupk ir supjaustyk mažais gabaliukais.
  3. Didelėje keptuvėje įkaitink kelis šaukštus aliejaus ir jame apkepink svogūnus kol pasidarys permatomi. Tada sudėk susmulkintą mėsą ir troškink apie 10 minučių.
  4. Galiausiai supilk mėsos sultinį, paskanink druska ir suberk miltus ir viską labai gerai išmaišyk. Jei nori, gali pagardinti ir šviežiai maltais pipirais. Mes neskaninome, nes mūsų mėsa ir taip jau turėjo daug skonio. Troškink, kol mėsa lengvai atšoks nuo keptuvės dugno.
  5. Paruoštą mėsą sudėk į dubenį ir uždenk maistine plėvele, kad liestų visą masės paviršių. Taip padaryti būtina, kad neapdžiūtų ir "nesugadintų" kroketų. Palik visiškai atvėsti ir paskui laikyk šaldytuve per naktį.
  6. Kai mėsos masė jau bus subrendusi, iš jos rankomis formuok vyno kamščio dydžio ir formos kroketus ir kiekvieną pamirkyk plaktame kiaušinyje ir apvoliok džiūvėsėliuose.
  7. Kepk karštame aliejuje kol gražiai paruduos iš visų pusių.

RECEPTAS: Felikso mėsos kroketai


PATARIMAS: Jei nori paįvairinti kroketų skonį, gali įdėti į paruoštą mėsos masę šiek tiek mažais gabaliukais pjaustyto vytinto kumpio. Šiuo atveju mažink druskos kiekį.


RECEPTAS: Felikso mėsos kroketai

RECEPTAS: Felikso mėsos kroketai

Gali kroketus patiekti vienus arba su mėgstamu padažu. Man labai patinka su barbekių ar pikantišku padažu. Bet čia jau skonio reikalas.

O tu ką gamini iš mėsos likučių?


P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą