Antrą kartą besilankant vaisių ir daržovių skyriuje užmačiau nuolaidą obuoliams. Jie buvo tokie neišvaizdūs. Net vyras pasakė, kad jie kažkokie keisti. Bet pamaniau, pyragams bus pats tas.
Na ir "liux", kad prigriebiau maišioką. Jie rūgštūs! Tave gal ir stebina, kad džiaugiuosi rūgščiais obuoliais. Pas jus Lietuvoje jų pilna. O va čia, Ispanijoje, jų retai kada užtinku. Visi būna saldūs. O pyragams, juk taip gerai rūgštelė.
Tad labai ilgai nelaukusi, ir naudodamasi, kad vidury savaitės pas mus buvo nacionalinė šventė, sugalvojau pabandyti išsikepti gallete su obuoliais.
Nesinorėjo labai daug kuistis virtuvėje. Bet tuo pačiu gomurys reikalavo kažko ypatingo. Tad sumąsčiau paprastą gelletę paskaninti vaniliniu padažu, kurį vietoje ir surokavau.
PRODUKTAI:
- trapios tešlos apvalaus lakšto (230 g)
Vaniliniam padažui:
- 1 šaukštas tepamo varškės sūrio (naudojau "Philadelphia")
- 1 šaukštas grietinėlės
- 2 šaukšteliai kondensuoto pieno (su cukrumi)
- 1 šaukštas naminės vanilės esencijos
- 1 šaukštelis naminio vanilinio cukraus
Įdarui:
- 2 vidutinio dydžio rūgštūs obuoliai
- šiek tiek citrinos sulčių
- 1 šaukštelis malto cinamono
- 2 šaukštai rudo cukraus
- 2 šaukšteliai razinų
- 2 šaukšteliai džiovintų spanguolių
Pyrago viršaus pabarstymui:
- rudo cukraus
- 1 šaukštas sviesto
GAMINIMO EIGA:
- Visų pirma pasiruošk vanilinį padažą: dubenėlyje sumaišyk sūrį, grietinėlę, kondensuotą pieną, vanilės esenciją ir cukrų. Turi gautis vienalytė tyrelė.
- Įjunk orkaitę - 200 ºC.
- Obuolius nuplauk, išvalyk ir supjaustyk plonomis skiltelėmis, o jas dar per pusę. Pašlakstyk citrinos sultimis, suberk cukrų ir cinamoną. Gerai išmaišyk.
- Tešlos lakštą patiesk ant kepimo popieriaus ir šiek tiek pakočiok, kad būtų plonesnis ir didesnės apimties.
- Lakštą patepk 2/3 vanilinio padažo, paliekant kraštus sausus. Suberk obuolius, paskirstyk ir ant viršaus pabarstyk nuplikytomis razinomis ir spanguolėmis.
- Užlenk tešlos kraštus, patepk šiek tiek vaniliniu padažu ir apibarstyk cukrumi. Likusį padažą "siūlais" (varvinant) supilk ant pyrago.
- Ant obuolių uždėk sviesto gabaliukus ir kepk karštoje orkaitėje apie 35 minutes, karštis iš viršaus ir apačios.
PATARIMAS: Jei nori šio pyrago "light" versijos (su mažiau kalorijų) patariu daryti šiuos pakeitimus:
- Rinkis neriebų sūrį - "light"
- Grietinėlę keisk sutirštintu pienu (be cukraus), arba paprastu neriebiu pienu.
- Vietoj kondensuoto pieno gali įpilti paprasto pieno (šiek tiek mažiau, nei nurodyta kondensuoto, kad padažas nepasidarytų per skystas). O saldumui - berk bekalorinius saldiklius (pagal skonį). Nedėk net vanilinio cukraus. Pakaks ir naminės vanilinės esencijos.
- Cukrų, naudojamą įdare, keisk saldikliu (pagal skonį).
Pyragas paruošiamas labai lengvai ir greitai. Bet jei nori dar paspartintį visą procesą, siūlau įsigyti šitą "pričindalą":
Šaltinis: www.tompress.com
Jį gali rasti internete. Ir gerai paieškojus, yra tikrai nebrangių variantų. O nauda iš jo didžiulė, ypač, jei dažnai kepi obuolių pyragus. Šis aparatėlis per kelias sekundes obuolį nulups ir supjaustys. Argi ne šaunu.
Būtinai išbandyk išsikepti šią skania lengvai ir greitai paruošiamą obuolių galletę su vaniliniu sūrio padažu ir pasidalink savo įspūdžiais.
Nepamišk pasidalinti šiuo receptu su savo draugais. Būsim labai dėkingos. :-)
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą