Nesijuok, nors dar spalio pradžia, pats laikas pradėti ruošti kai kuriuos receptus ir ingredientus jiems. Pavyzdžiui, pyragams ir įvairiems kremams naudoji vanilinį cukrų? Tad kodėl nepasidarai jo namuose? Taip gali pasiruošti geros kokybės vanilinį cukrų... Ir kokį tik nori kiekį. Nebereikės lakstyti į parduotuvę, pabaigus mini indelį ;-)
Ir svarbiausia, vanilinį cukrų pasigaminti namuose neišpasakytai paprasta.
PRODUKTAI:
- 1/2 l hermetiškas indas
- apie 400 g smulkaus balto cukraus
- 2 - 3 vanilės ankščių
GAMINIMO EIGA:
- Visų pirmą hermetišką indą gerai išplauk ir nusausink. Palik visiškai išdžiūti.
- Į indą supilk cukraus tiek, kad nuo dangtelio liktų apie 1 cm tuščia.
- Vanilės ankštis perlaušk per pusę ir atsargiai perpjauk išilgai. Atsargiai, peilio galu, išgramdyk (jei taip galima pavadinti šį procesą) sėklytes. Ankštis su sėklytėmis sudėk į cukrų.
- Indą uždaryk ir gerai pakratyk.
- Palik stovėti spintoje minimum 2 savaites, karts nuo karto pakratant. Aš asmeniškai palieku mėnesiui prieš naudojimą.
PATARIMAS: Kad vanilinis cukrus būtų aromatingesnis, rinkis kuo šviežiasnes ir storesnes aukštos kokybės vanilės ankštis. Geriausiai tinka - Madagaskaro vanilės ankštys.
Nepamišk pasidaryti ir naminės vanilinės esencijos. Dabar kaip tik laikas, kad Kalėdoms turėtum jau pilnai "prisirpusį" skystymėlį. Išbandyk mūsų siūlomą receptą.
Jei sudomino šis receptas ar jau išbandei, būtinai pasidalink savo įspūdžiais. Mes būsime labai laimingos skaitydamos ir atsakydamos.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą