Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Naminis vanilinis cukrus

Ar jau pradėjai ruoštis šventėms?

Nesijuok, nors dar spalio pradžia, pats laikas pradėti ruošti kai kuriuos receptus ir ingredientus jiems. Pavyzdžiui, pyragams ir įvairiems kremams naudoji vanilinį cukrų? Tad kodėl nepasidarai jo namuose? Taip gali pasiruošti geros kokybės vanilinį cukrų... Ir kokį tik nori kiekį. Nebereikės lakstyti į parduotuvę, pabaigus mini indelį ;-)

Ir svarbiausia, vanilinį cukrų pasigaminti namuose neišpasakytai paprasta.

RECEPTAS: Naminis vanilinis cukrus


  PRODUKTAI:
  • 1/2 l hermetiškas indas
  • apie 400 g smulkaus balto cukraus
  • 2 - 3 vanilės ankščių

  GAMINIMO EIGA:
  1. Visų pirmą hermetišką indą gerai išplauk ir nusausink. Palik visiškai išdžiūti.
  2. Į indą supilk cukraus tiek, kad nuo dangtelio liktų apie 1 cm tuščia.
  3. Vanilės ankštis perlaušk per pusę ir atsargiai perpjauk išilgai. Atsargiai, peilio galu, išgramdyk (jei taip galima pavadinti šį procesą) sėklytes. Ankštis su sėklytėmis sudėk į cukrų.
  4. Indą uždaryk ir gerai pakratyk.
  5. Palik stovėti spintoje minimum 2 savaites, karts nuo karto pakratant. Aš asmeniškai palieku mėnesiui prieš naudojimą.

PATARIMAS: Kad vanilinis cukrus būtų aromatingesnis, rinkis kuo šviežiasnes ir storesnes aukštos kokybės vanilės ankštis. Geriausiai tinka - Madagaskaro vanilės ankštys.

RECEPTAS: Naminis vanilinis cukrus

Nepamišk pasidaryti ir naminės vanilinės esencijos. Dabar kaip tik laikas, kad Kalėdoms turėtum jau pilnai "prisirpusį" skystymėlį. Išbandyk mūsų siūlomą receptą.

Jei sudomino šis receptas ar jau išbandei, būtinai pasidalink savo įspūdžiais. Mes būsime labai laimingos skaitydamos ir atsakydamos.

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą