Šį kartą siūlau išbandyti trintą cukinijų sriubą. Ji tikrai skani, lengva ir kaip tik tiks po balių.
PRODUKTAI:
- 2 didesni porai (apie 200 g)
- 5 nedidelės žalios cukinijos (apie 1,3 kg)
- 3 nedidelės morkos (apie 150 g)
- 1,5 l verdančio vandens
- 2 sultinio kubeliai (naudojau Maggi)
- grietinės paskaninimui
GAMINIMO EIGA:
- Daržoves gerai nuplauk ir supjaustyk apie 3 cm gabaliukais ir sudėk į puodą.
- Užpilk verdančiu vandeniu, užvirk ir suberk susmulkintus sultinio kubelius.
- Virk kol daržovės bus visai minkštos.
- Sultinį, samčio pagalba, nusemk ir palik.
- Smulkintuvo pagalba viską gerai sutrink. Jei nori, kad sriuba būtu skystesnės konsitencijos, įpilk pasilikto sultinio ir dar kartą suplak viską.
- Patiek su grietine. Labai tinka ir duonos skrebučiai.
PATARIMAS: Jei nepasisekė, ir cukinijos pasitaikė karčios (man gavosi gana karti sriuba šį kartą, nes cukinijos ne kokios buvo), gali pabandyti "pataisyti" sriubą su saldžia karamele. Manau, kad čia tiktų šiek tiek lietuviško Rududu kremo. Dėk po nedaug ir vis ragauk, kol gausi norimą skonį. Man taip pavyko išgelbėti sriubą. Gali dar paskaninti mėgstamais prieskoniais.
Papasakok, kaip tu "atsigauni" po švenčių. Turi gal kokį tam skirtą receptą. Butų tikrai malonu, kad pasidalintum ir su kitais savo "triuku". Esu garantuota, kad visi galėtume išmėginti :-)
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą