Desertas, kuris gelbėja, kai nėra laiko sugalvoti ką
nors naujo. Desertas, kurio visuomet nori vaikai. Desertas, kuris pavyksta
visuomet. Desertas, kurį tikrai galės pasigaminti ir tie, kurie bijo
"prasidėti" su desertais - creme brulle.
GAMINIMO EIGA:
PATARIMAS: Jei neturite degiklio, galima cukrų apdeginti ir orkaitėje, kuri turi grilio funkciją. Tačiau tuomet desertas gali įkaisti, ir jau nebūna toks skanus. Bet tai geriau, nei visai be cukraus, nes tame traškiame cukraus sluoksnyje yra kažkas užburiančio.
PRODUKTAI:
-
8 kiaušinių (M dydžio) trynių
- 2–3 arb. šaukšteliai naminio vanilinio cukraus
- 125 ml pieno
- 500 ml grietinėlės (30–36 proc.)
- 130 g cukraus (100–110 g į kremą, likęs cukrus –apdeginimui)
GAMINIMO EIGA:
- Pieną, grietinėlę ir vanilinį cukrų pašildyti puode (užvirti nereikia).
- Trynius išmaišyti su cukrumi, maišyti iki baltos masės nereikia, užtenka tik trynius sumaišyti su cukrumi.
- Į trynius įpilti kelis šaukštus pašildytos grietinėlės ir pieno masės, išmaišyti, tuomet vėl įpilti truputį grietinėlės, vėl išmaišyti. Taip daroma, kad tryniai priprastų prie karščio, neišvirtų. Kai jau visa trynių masė sušyla, galima po truputį supilti likusią grietinėlę, išmaišyti. Plakti nereikia. Masė paruošta.
- Į kepimo formą sustatyti indelius, kuriuose keps kremas. Indelius pripildyti vienodu kiekiu kremo (iš šio kiekio gaunasi 8 indeliai). Į formą įpilti verdančio vandens, kad iki pusės apsemtų indelius.
- Kepti iki 140–150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Visuomet kepu tiksliai 40 min., visuomet iškepa idealiai.
- Iškeptą kremą atvėsinti, tuomet palaikyti palaikyti šaldytuve, kol labai gerai atšals (galima ir per naktį). Prieš pat tiekiant desertą, pabarstyti kremą trupučiu cukraus (apie 0,5 arb. šaukštelio cukraus indeliui) ir apdeginti cukrų dujiniu degikliu.
- Receptas paimtas iš čia.
Su kokiais priedais kepi šį desertą? Dalinkis patirtimi komentaruose.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą