Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis (Lietuva)

Ir vėl šventės...

Šiais metais man jos bus visai kitokios. Nei bus 12 patiekalų ant mūsų Kūčių stalo, nei spėjau gražiai supakuoti dovanų. Netgi nesugebėjau išsikepti mūsų tradicinių močiutės šližikų (kūčiukų). Bet netgi taip šios Kūčios, Kalėdos ir Naujieji Metai bus patys įspūdingiausi ir nuostabiausi. Nes tai pirmas kartas, kai švęsiu su savo nuostabiu vyru ir mūsų vos kelių savaičių dukryte. :)

Vieną vienintelį receptą, kurį sugebėjau pasigaminti, tai lietuviškos silkės su morkomis ir svogūnais pagardintos razinomis.

RECEPTAS: Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis


  PRODUKTAI:
  • 3 - 4 vidutinio dydžio morkos
  • 2 didesni svogūnai
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • 400 g mėgstamo tirštesnio pomidorų padažo
  • sauja razinų
  • aromatinės druskos
  • 240 g silkės filė

  GAMINIMO EIGA:
  1. Razinas pamirkyti karštame vandenyje min. 1 valandą (aš palikau 3 valandas).
  2. Švarias ir nuskustas morkas sutarkuoti burokine tarka. Nuluptus svogūnus supjaustyti kebeliais.
  3. Daržoves pakepinti aliejuje, kol suminkštės (uždenk keptuvę dangčiu, taip sutaupysi laiko).
  4. Supilti pomidorų padažą, suberti nusausintas razinas, paskaninti prieskonine druska ir troškinti apie 15 min. atidengus keptuvę. Troškinį palikti, kad visai atvėstų.
  5. Silkės filė supjaustyti nedideliais gabaliukais ir jais iškloti indą. kuriame patieksi.
  6. Ant viršaus paskleisti troškintas daržoves. Ir jau turi Kūčių silkę.

PATARIMAS: Jei netyčia įpylei per daug aliejaus į keptuvę ir daržovės pilnos riebalų (kaip kad nutiko man, nes migdžiau virtuvėje mažylę ir buvo patamsė), paprasčiausiai kai baigsi troškinti pavers šiek tiek keptuvę į vieną šoną ir šaukštu nusemk visą nereikalingą skystimą.

Neišmesk šio aliejaus - jis labai skanus. Galėsi panaudoti kitiems patiekalams paskaninti. Pavyzdžiui, jei gaminsi skrudintos duonos sumuštinius, apšlakstyk duoną šiuo aliejumi ir patiek su kumpiu, dešra ar sūriu. Daug sveikiau, nei sviestas, ir tikrai skanu.

RECEPTAS: Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis

Tikiuosi patiko šis receptas ir galėsi pavaišinti juo savo namiškius. Jis tikrai greitai pagaminamas, tad gali jį paruošti ir patiekti ant šiandienos Kūčių stalo.

RECEPTAS: Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis


Noriu pasinaudoti proga ir, savo ir Rūtos vardu, pasveikinti visus mūsų skaitytojus su šventėmis ir palinkėti skanių ir sočių vaišių, gausių dovanų ir kad namus ir širdis užpildytų meilė ir džiaugsmas.

Linksmų švenčių!

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

2 komentaras(-ai) :

  1. Aciubuz gera recepta ir pasveikinima. Graziu jums svenciu, meiles, dvasines ramybes ir visai seimai geros sveikatos 😊

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ir tau, Gestuke, už palinkėjimus! Su Šv. Kūčiom!

      Panaikinti