Vaikystėje mūsų namuose visada būdavo aviečių uogienės. Iš miško uogų. Tas šviežių miško uogų aromatas... Avietės tinka peršalus. Ir kai norisi tiesiog skanios saldžios arbatos. Ypač šiomis dienomis, kai už lango spaudžia tikros žiemos šaltukas. Tokios žiemos, kokia būdavo vaikystėje: ir sniego yra, ir šalčio, ir džiaugsmo, kad žiema kieme :-).
Ši uogienė labai tinka prie varškės apkepo |
Šį kartą uogienę viriau ne tik iš aviečių, bet įmaišiau ir slyvų bei vanilės. Gavosi tikrai neblogas derinys.
PRODUKTAI:
- 700 g aviečių (miško ar naminių, gali būti ir šaldytos, jei uogienės norėsite išsivirti ir ne uogų sezono metu)
- 900 g slyvų
- 500 g cukraus
- 3 arb. š. naminio vanilinio cukraus
GAMINIMO EIGA:
- Slyvas perpjauti per pusę, išimti kauliukus, kiekvieną puselę perpjauti išilgai į 2–3 dalis.
- Puode užvirti visus produktus, sumažinti ugnį. Uogienę virti apie 30 min. Jei susidaro putos, nugraibyti.
- Išvirusią uogienę supilstyti į stiklainius, užsukti. Stiklainius palikti atvėsti apverstus.
PATARIMAS: Jei neturi miško aviečių, uogienei tiks ir naminės – aromato bus mažiau, tačiau uogienė bus vis tiek labai avietinė ir skani!
Ar gamini ką nors iš naminių aviečių? Laukiame tavo komentarų!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą