Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Suomiškas dviejų sluoksnių pyragas su mėlynėmis

Šią vasarą, kai Rūta lankėsi pas mane, atvežė lauktuvių - daug mėlynių ir aviečių. Avietes iš karto suvalgėme (šiaip vienas ir darėme tortą mano brangiajam vyrui), o kibiriuką mėlynių pavyko užšaldyti. Kažkaip uogomis norėjosi pasidžiaugti ir vėliau :)

Betvarkydama šaldymo kamerą, kaip tik atradau šias uogas. Ir sumąsčiau, kad reikia ką nors iš jų pagaminti.

Puoliau ieškoti receptų ir vienoje iš turimų knygų aptikau suomišką dviejų sluoksnių pyragą su mėlynėmis. Tiesa, jame naudojo spanguoles, bet pamaniau, kad čia tiks ir mėlynės... Vistiek gi daug ką keisiu receptūtoje :)

RECEPTAS: Suomiškas pyragas su mėlynėmis

RECEPTAS: Suomiškas pyragas su mėlynėmis


  PRODUKTAI:
  • 120 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 4 šaukštai tamsios kakavos (apie 40 g)
  • 200 g rudojo cukraus
  • 150 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (5 g)
  • 2 L dydžio kiaušinių
  • 180 g šaldytų mėlynių
  • 1 arbatinis šaukštelis naminio vanilinio cukraus (6 g)
  • 150 g grietinės
  • 1 L dydžio kiaušinio
  • 55 g minkšto sviesto
  • 2 šaukštai miltų (apie 40 g)
  • 70 g šokolado gabaliukų

  GAMINIMO EIGA:
  1. Įkaitink orkaitę iki 180 ºC.
  2. Aliejų, cukrų ir kakavą gerai išmaišyk.
  3. Sumaišyk miltus su kepimo milteliais ir persijok ir suberk mišinį į aliejų. Išmaišyk (gali naudoti mikserį, bus lengviau ir greičiau).
  4. Įmušk du kiaušinius ir dar kartą išmaišyk, kad masė butų vienalytė.
  5. Dabar į tešlą įmaišyk šaldytas mėlynes (originaliame recepte naudojo atšaldytas uogas, taip jos tešlą padaro skystesnę. Bet man norėjosi bevalgant pyragą rasti cielas uogytes).
  6. Paruoštą mišinį supilk į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir paviršių, šaukšto pagalba, išlygink.
  7. Dubenyje išmaišyk grietinę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sviestu. Įmušk kiaušinį, įberk miltus ir viską gerai išmaišyk. Šia tešla padenk pyragą ir pabarstyk šokolado gabaliukais.
  8. Pyragą kepk apie 50 minučių vidurinėje orkaitės lentynoje, Kepinys jau bus gatavas, kai įkišus medinį pagaliuką ištraukus jis bus sausas.
  9. Skanaus!

PATARIMAS: Šį pyragą atvėsink formoje. Taip jis bus drėgnesnis.

RECEPTAS: Suomiškas pyragas su mėlynėmis

RECEPTAS: Suomiškas pyragas su mėlynėmis

Įkvėpimo sėmiausi iš knygos "Tartas y pasteles de frutas" (Naumann & Göbel Verlag)

Ar turi užšaldytų mėlynių? Ką dažniausiai iš jų gamini?

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą