Betvarkydama šaldymo kamerą, kaip tik atradau šias uogas. Ir sumąsčiau, kad reikia ką nors iš jų pagaminti.
Puoliau ieškoti receptų ir vienoje iš turimų knygų aptikau suomišką dviejų sluoksnių pyragą su mėlynėmis. Tiesa, jame naudojo spanguoles, bet pamaniau, kad čia tiks ir mėlynės... Vistiek gi daug ką keisiu receptūtoje :)
PRODUKTAI:
- 120 ml saulėgrąžų aliejaus
- 4 šaukštai tamsios kakavos (apie 40 g)
- 200 g rudojo cukraus
- 150 g miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (5 g)
- 2 L dydžio kiaušinių
- 180 g šaldytų mėlynių
- 1 arbatinis šaukštelis naminio vanilinio cukraus (6 g)
- 150 g grietinės
- 1 L dydžio kiaušinio
- 55 g minkšto sviesto
- 2 šaukštai miltų (apie 40 g)
- 70 g šokolado gabaliukų
GAMINIMO EIGA:
- Įkaitink orkaitę iki 180 ºC.
- Aliejų, cukrų ir kakavą gerai išmaišyk.
- Sumaišyk miltus su kepimo milteliais ir persijok ir suberk mišinį į aliejų. Išmaišyk (gali naudoti mikserį, bus lengviau ir greičiau).
- Įmušk du kiaušinius ir dar kartą išmaišyk, kad masė butų vienalytė.
- Dabar į tešlą įmaišyk šaldytas mėlynes (originaliame recepte naudojo atšaldytas uogas, taip jos tešlą padaro skystesnę. Bet man norėjosi bevalgant pyragą rasti cielas uogytes).
- Paruoštą mišinį supilk į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir paviršių, šaukšto pagalba, išlygink.
- Dubenyje išmaišyk grietinę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sviestu. Įmušk kiaušinį, įberk miltus ir viską gerai išmaišyk. Šia tešla padenk pyragą ir pabarstyk šokolado gabaliukais.
- Pyragą kepk apie 50 minučių vidurinėje orkaitės lentynoje, Kepinys jau bus gatavas, kai įkišus medinį pagaliuką ištraukus jis bus sausas.
- Skanaus!
PATARIMAS: Šį pyragą atvėsink formoje. Taip jis bus drėgnesnis.
Įkvėpimo sėmiausi iš knygos "Tartas y pasteles de frutas" (Naumann & Göbel Verlag)
Ar turi užšaldytų mėlynių? Ką dažniausiai iš jų gamini?
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą