Buvo skanu ir išgelbėjo gurgiantį pilvą :-)
PRODUKTAI (2 porcijoms):
- 3 bulvės (apie 450 g)
- 1 svogūnas (150 g)
- 1 l verdančio vandens
- 1 sultinio kubelis
- naminės prieskoninės druskos pagal skonį
- 2 lydyto sūrelio trikampėlių (arba 30 g mėgstamo paprasto, geriau be papildomų skonių, lydyto sūrelio)
- 125 graikiško jogurto (arba mažiau, jei nepatinka rūgštelė)
GAMINIMO EIGA:
- Bulves ir svogūnus supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais ir suberti į puodą.
- Sultinio kubelį ištirpinti verdančiame vandenyje ir juo užpilti daržoves.
- Virti apie 30 min. ant vidutinės ugnies arba kol bulvės jau bus minkštos.
- Tada, "blenderio" pagalba, sutrinti daržoves, sudėti lydytą sūrį ir jogurtą ir dar paplakti, kol viskas gerai išsimaišys.
- Paskaninti prieskonine druska ir iš karto patiekti.
PATARIMAS: Jogurtą galima keisti grietinėle arba grietine.
Sergant cukriniu diabetu*, rinkis kuo liesesnį lydytą sūrelį ir jogurtą. Ir mažink druskos kiekį (įskaitant sultinio kubelį).
Jei tau patinka kreminės sriubos, siūlau išbandyti ir šią trintą moliūgų sriubą.
Kokia trinta sriuba mėgstamiausia tavo šeimoje?
* Mes nesame šios temos ekspertės. Dalinamės receptais, kurie tinka vienai mūsų giminaitei. Tad visada pasitark su savo gydytoju, ar visi ingredientai yra tau leidžiami.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą