Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Šokoladinis pyragas su varškės sluoksniu

Spalį į svečius buvo atvažiavusi Rūta su drauge. Buvo labai džiugu turėti svečių, nors pati ne kaži ką su jais galėjau nuveikti. Mano didelis pūzas neleido :-) Bet va, pyragą sugebėjome iškepti kartu.

Šį kartą kepėme šokoladinį pyragą su varške. Gavosi tikrai skanus, drėgnas pyragas.

RECEPTAS: Šokoladinis pyragas su varškės sluoksniu


  PRODUKTAI:

  Šokoladinė masė
  • 125 g švelnaus skonio aliejaus (tinka saulėgrąžų, nors aš naudojau tyra alyvuogių)
  • 215 g cukraus
  • 2 kiaušiniai (L dydžio)
  • 90 g miltų
  • žiupsnis druskos
  • 0,5 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g šokolado gabalėlių
  • 45 g tamsios geros kokybės nesaldžios kakavos
  • 65 g migdolų miltų
   Varškės masė
  • 55 g kambario temperatūros sviesto
  • 200 g ožkų pieno varškės (tinka ir paprasta, drėgnesnė, bet neriebi)
  • 65 g cukraus
  • 1 kiaušinis (L dydžio)
  • 1,5 valg. šaukšto miltų

  GAMINIMO EIGA:

   Šokoladinė tešla
  1. Dideliame inde suplakti aliejų su cukrumi ir toliau beplakant įmušti po vieną kiaušinius.
  2. Atskirame inde sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius, kakavą ir migdolų miltus.
  3. Sausų produktų mišinį supilti į aliejaus ir kiaušinių plakinį ir viską gerai išmaišyti.
  4. Į gautą tešlą suberti šokolado gabaliukus ir dar kartą išmaišyti.
   Varškės tešla
  1. Varškę sutrinti šiek tiek šakute.
  2. Suberti cukrų, sudėti minkštą sviestą, įmušti kiaušinį, miltus ir gerai viską išmaišyti.
   Pyrago "surinkimas"
  1. Pailgą kekso formą išklojame kepimo popieriumi.
  2. 2/3 šokoladinės tešlos supilame į formą ir gerai išlyginame.
  3. Ant viršaus supilame varškės tešlą ir vėl paskirstome tolygiai.
  4. Beliko sudėti likusią šokoladinę tešlą. Kadangi jos mažiau, paskirstome - "išmėtome" šaukšto pakalba, šiek tiek paskirstome ir jau gatava kišti į orkaitę.
  5. Kepėme 1,5 val 170 ºC orkaitėje vidurinėje lentynoje. Manau, būtų greičiau iškepęs, jei temperatūra būtų buvusi aukštesne. Bet vistiek pyragas gavosi labai gerai.

RECEPTAS: Šokoladinis pyragas su varškės sluoksniu

RECEPTAS: Šokoladinis pyragas su varškės sluoksniu

PATARIMAS: Kad galėtum lengvai įtiesti popierių į kepimo formą, sulamdyk jį ir sudrėkink. Tada atsargiai išlankstyk ir, pamatysi, kaip dabar lengva įkloti popierių.

Rūta, ačiū už šį patarimą, nes anksčiau tikrai kankindavausi kol įklodavau :-)

RECEPTAS: Šokoladinis pyragas su varškės sluoksniu


Tikimės, kad ir tau patiks šis pyragas ir kepsi jį ne kartą. Ir, žinoma, laukiame atsiliepimų. :-)


Įkvėpimo sėmėmės iš Aguonėlės. Nors, kaip pamatysite, padarėme gana daug pakeitimų (vietoj sviesto šokolado masei naudojome aliejų, kitų produktų kiekiai pakeisti, kepimo laikas ir ne tas).


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą