Šį kartą kepėme šokoladinį pyragą su varške. Gavosi tikrai skanus, drėgnas pyragas.
PRODUKTAI:
Šokoladinė masė
- 125 g švelnaus skonio aliejaus (tinka saulėgrąžų, nors aš naudojau tyra alyvuogių)
- 215 g cukraus
- 2 kiaušiniai (L dydžio)
- 90 g miltų
- žiupsnis druskos
- 0,5 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- 100 g šokolado gabalėlių
- 45 g tamsios geros kokybės nesaldžios kakavos
- 65 g migdolų miltų
- 55 g kambario temperatūros sviesto
- 200 g ožkų pieno varškės (tinka ir paprasta, drėgnesnė, bet neriebi)
- 65 g cukraus
- 1 kiaušinis (L dydžio)
- 1,5 valg. šaukšto miltų
GAMINIMO EIGA:
Šokoladinė tešla
- Dideliame inde suplakti aliejų su cukrumi ir toliau beplakant įmušti po vieną kiaušinius.
- Atskirame inde sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius, kakavą ir migdolų miltus.
- Sausų produktų mišinį supilti į aliejaus ir kiaušinių plakinį ir viską gerai išmaišyti.
- Į gautą tešlą suberti šokolado gabaliukus ir dar kartą išmaišyti.
Varškės tešla
- Varškę sutrinti šiek tiek šakute.
- Suberti cukrų, sudėti minkštą sviestą, įmušti kiaušinį, miltus ir gerai viską išmaišyti.
Pyrago "surinkimas"
- Pailgą kekso formą išklojame kepimo popieriumi.
- 2/3 šokoladinės tešlos supilame į formą ir gerai išlyginame.
- Ant viršaus supilame varškės tešlą ir vėl paskirstome tolygiai.
- Beliko sudėti likusią šokoladinę tešlą. Kadangi jos mažiau, paskirstome - "išmėtome" šaukšto pakalba, šiek tiek paskirstome ir jau gatava kišti į orkaitę.
- Kepėme 1,5 val 170 ºC orkaitėje vidurinėje lentynoje. Manau, būtų greičiau iškepęs, jei temperatūra būtų buvusi aukštesne. Bet vistiek pyragas gavosi labai gerai.
PATARIMAS: Kad galėtum lengvai įtiesti popierių į kepimo formą, sulamdyk jį ir sudrėkink. Tada atsargiai išlankstyk ir, pamatysi, kaip dabar lengva įkloti popierių.
Rūta, ačiū už šį patarimą, nes anksčiau tikrai kankindavausi kol įklodavau :-)
Tikimės, kad ir tau patiks šis pyragas ir kepsi jį ne kartą. Ir, žinoma, laukiame atsiliepimų. :-)
Įkvėpimo sėmėmės iš Aguonėlės. Nors, kaip pamatysite, padarėme gana daug pakeitimų (vietoj sviesto šokolado masei naudojome aliejų, kitų produktų kiekiai pakeisti, kepimo laikas ir ne tas).
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą