Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Felikso šokoladinis biskvitas

Šį kartą noriu pasidalinti mano vyro receptu.

Kaip tik buvo apsiniaukęs sekmadienis ir Felikas nuobodžiavo (tikrai ne dėl to, kad nebuvo kas daryti namuose... Dulkių siurblys jau buvo pasiruošęs, grindų valiklis irgi... :-) Bet, pasirodo, neturėjo tam įkvėpimo). Tad nusprendė, kad nori iškepti keksiukų. Bet viską apžiūrėjęs, suprato, kad nieko nebus. Keksiukų popierinių formelių namuose nebuvo nė kvapo.

Kas daryti, vistiek kažko norisi. Tai pasiūliau kokį biskvitą padaryti. Jis gi pas mane ekspertas, pagal profesiją - duonos kepėjas. Manau, jau ne kartą minėjau. ;-)

Na ir ką, padarė, mano požiūriu, tikrą šedevrą. Lengvai pagaminamas, iš labai paprastų produktų (jų mūsų namuose beveik visada yra)... Ir be galo skanus! Manau, patiks net tiems, kam nepatinka saldumynai, nes šis šokoladinis biskvitas tikrai ne per saldus. Turi labai subtilų kartumą (tiesa, tai labai priklauso nuo kakavos kokybės). Ir be galo pūrus... Bet ne trapus.

RECEPTAS: Felikso šokoladinis biskvitas


  PRODUKTAI:
  • 4 kiaušiniai (L dydžio)
  • 200 g cukraus
  • 250 g saulėgrąžų aliejaus
  • 250 g pieno
  • 100 g tamsios geros kokybės nesaldintos kakavos
  • 50 g šokolado gabalėlių
  • 265 g miltų
  • 15 g kepimo miltelių

  GAMINIMO EIGA:
  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC.
  2. Dideliame inde suplakti kiaušinius su cukrumi.
  3. Tada supilti aliejų ir pieną. Gerai išmaišyti.
  4. Į masę suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą.
  5. Galiausiai suberti šokolado gabalėlius ir baigti maišyti. Tešla turi gauti tirštos grietinės konsistencijos.
  6. Bundt cake formą patepti aliejumi, pabarstyti miltais ir supilti paruoštą tešlą.
  7. Kepti apie 35 min. vidurinėje lentynoje.

RECEPTAS: Felikso šokoladinis biskvitas

PATARIMAS: Jei pyrago viršus pradėtų degti, uždenk kepimo folija ir perjunk orkaitės kaitinimą tik iš apačios.

Pyragas labai skanus ir kitą dieną... Su šaltu pienu, su karšta arbata ar kava... Ar šiaip vienas.

Tikrai bus kepamas ne kartą mūsų namuose.

RECEPTAS: Felikso šokoladinis biskvitas


Būtinai išbandyk šį mano kepėjo biskvitą. Nepasigailėsi ir dar pakartosi ;-)

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą