Kaip tik buvo apsiniaukęs sekmadienis ir Felikas nuobodžiavo (tikrai ne dėl to, kad nebuvo kas daryti namuose... Dulkių siurblys jau buvo pasiruošęs, grindų valiklis irgi... :-) Bet, pasirodo, neturėjo tam įkvėpimo). Tad nusprendė, kad nori iškepti keksiukų. Bet viską apžiūrėjęs, suprato, kad nieko nebus. Keksiukų popierinių formelių namuose nebuvo nė kvapo.
Kas daryti, vistiek kažko norisi. Tai pasiūliau kokį biskvitą padaryti. Jis gi pas mane ekspertas, pagal profesiją - duonos kepėjas. Manau, jau ne kartą minėjau. ;-)
Na ir ką, padarė, mano požiūriu, tikrą šedevrą. Lengvai pagaminamas, iš labai paprastų produktų (jų mūsų namuose beveik visada yra)... Ir be galo skanus! Manau, patiks net tiems, kam nepatinka saldumynai, nes šis šokoladinis biskvitas tikrai ne per saldus. Turi labai subtilų kartumą (tiesa, tai labai priklauso nuo kakavos kokybės). Ir be galo pūrus... Bet ne trapus.
PRODUKTAI:
- 4 kiaušiniai (L dydžio)
- 200 g cukraus
- 250 g saulėgrąžų aliejaus
- 250 g pieno
- 100 g tamsios geros kokybės nesaldintos kakavos
- 50 g šokolado gabalėlių
- 265 g miltų
- 15 g kepimo miltelių
GAMINIMO EIGA:
- Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC.
- Dideliame inde suplakti kiaušinius su cukrumi.
- Tada supilti aliejų ir pieną. Gerai išmaišyti.
- Į masę suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą.
- Galiausiai suberti šokolado gabalėlius ir baigti maišyti. Tešla turi gauti tirštos grietinės konsistencijos.
- Bundt cake formą patepti aliejumi, pabarstyti miltais ir supilti paruoštą tešlą.
- Kepti apie 35 min. vidurinėje lentynoje.
PATARIMAS: Jei pyrago viršus pradėtų degti, uždenk kepimo folija ir perjunk orkaitės kaitinimą tik iš apačios.
Pyragas labai skanus ir kitą dieną... Su šaltu pienu, su karšta arbata ar kava... Ar šiaip vienas.
Tikrai bus kepamas ne kartą mūsų namuose.
Būtinai išbandyk šį mano kepėjo biskvitą. Nepasigailėsi ir dar pakartosi ;-)
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą