Labai paprastas, lengvai ir greitai paruošiamas skanus patiekaliukas. Net mano Antroji Pusė valgė net apsipūtodamas (jis galėtų gyventi tik su kiaušiniais ir keptomis bulvytėmis, ir jam daržovių visai nereikia...).
Reikės:
2 porcijos
spagečių,
1 didelio svogūno,
1 morkos,
1 mažos žalios cukinijos,
1 didelės skiltelės česnako,
4-5 greižinėlių šoninės,
1/2 kubelio vištienos sultinio,
1 šaukšto kečupo,
alyvuogių aliejaus,
druskos.
Morkas ir svogūnus supjaustyti plonais pagaliukais, šoninę - gabaliukais (plonais, bet plačiais).
Troškintuve pakepinti šoninę. Be aliejaus. Tada sudėti morkas ir svogūnus. Uždengus pakepinti. Jei pradeda degti, įpilti šiek tiek aliejaus ir sumažinti ugnį.
Sultinį ištirpinti 1 kavos puodelyje karšto vandens ir supilti į daržoves ir troškinti maždaug apie 5 - 8 minutes.
Išvirti spagečius kaip nurodyta ant pakelio, tik dėti mažiau nei paprastai druskos (daržovės bus užtektinai sūrios).
Į daržovių troškinuką suberti cukinijos pagaliukus. Dar patroškinti 5-6 min.
Galiausiai sudėti sutrintą česnaką, įpilti kečupo ir baigti troškinti.
Paruoštomis daržovėmis užpilti ant į lekštes sudėtus spagečių.
Pabandykite, manau nepasigailėsite.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą