Jau seniai išbandytas receptas. Paprastas, bet visai ne prastas.
Reikės:
6-7 obuolių (rūgštesnių),
1 stiklinės cukraus,
3 kiaušinių,
2 stiklinių miltų,
2 saukštelių kepimo miltelių,
šaukštelio citrinos sulčių,
1 arbatinio šaukštelio cinamono,
stiklinė įvairių džiovintų vaisių (nebūtina).
Obuolius nulupti ir supjaustyti gabaliukais (kuo didesni, tuo skanesnis pyragas gaunas). Užpilti cukrumi, citrinos sultimis ir uždengus palaikyti maždaug vieną valandą, kol išsiskirs sultys. Kaip tik šiame etape ir dedami džovinti vaisiai.
Į obuolius įmušti kiaušinius.
Suberti miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Viską labai gerai išmaišyti mediniu šaukštu.
Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti maltais džiuvėsėliais arba miltais.
Tešlą supilti į kepimo formą ir įkišti į įkaitintą iki 180 - 200ºC orkaitę. Kepti maždaug 40 -50 minučių.
Pabandykite, tikrai nenusivilsite.
o sviesto ar margarino ar nereikia?
AtsakytiPanaikintiSiam receptui tikrai nereikia nei sviesto, nei margarino, Visko tik tiek kiek parasyta recepte. Na, nebent sviesto formai istepti, bet viskas :)
AtsakytiPanaikinti