Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Labai skanu, greita ir sveika... Troškinti baklažanai



Kadangi esu užkietėjusi daržovių mėgėja, didžioji mano gaminamų patiekalų yra būten iš šių pradinių žaliavų. Kas nevalgo daržovių, nieko nesupranta apie sveiką ir skanų maistą! Na, aš čia gal per stipriai. :o) Juk dėl skonio nesiginčyjama...

Reikės:

1/2 baklažano,
1/2 raudonos paprikos,
1 svogūno,
5 -6 skiltelių česnako,
3 - 4 šaukštų mėgstamo sojos padažo (jei turimas padažas labai stiprus, skonį galima sušvelninti šaukšteliu - dviem skysto medaus),
alyvuogių aliejaus.

Visas daržoves (išskyrus česnakus) supjaustyti šiaudeliais.

Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir pakepinti supjaustytus svogūnus, kol šiek tiek suminkštės. Tada suberti pjaustytą papriką ir uždengti. Troškinti apie 5 minutes.

Galiausiai suberti baklažanus ir skiltelemis supjaustytas česnakų skilteles, supilti sojos padažą ir uždengus patroškinti 4 - 5 minutes. Tada atidengti ir šiek tiek nugarinti susidariusį skysti.


Mano patarimai:
  • Labai skanu su svieste apkepinta balta duona (prancūzišku batonu).
  • Galima įberti šviežių kapotų petražolių ir maltų juodųjų pipirų.


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą