Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Pirmi... hmmmm... DŽIUVĖSĖLIAI ?

Naminiai džiuvėsėliai - receptas

Tai pirmas mano receptas šiame blog'e. Ne pats geriausias, ne pats originaliausias... Bet skanu!

PRODUKTAI:


GAMINIMAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 200ºC.
  2. Į gilų dubenėlį suberti cukrų ir vanilinį cukrų, užpilti pienu ir gerai viską išmaišyti. Turi būti labai saldu.
  3. Forminės duonos riekeles pamirkyti piene. Bet tik taip... pim pam ir viskas. Visai nebūtina, kad prisigertų.
  4. Išmirkytas riekeles sudėti į popieriumi išklotą skardą. Įkišti į karštą orkaitę. Pakepinti kokias 10 minučių, tada ugnį sumažinti iki 150 - 160ºC ir džiovinti. Po kurio laiko, kai pradės skrusti riekelių viršus, apversti. Atsargiai, riekelės, kol šlapios, būna labai "trapios". Baigti džiovinti.

Šis procesas gana ilgas. Bet rezultatas skanus. Norėtusi, kad gautusi traškūs, bet va, gavosi truputį "guminiai".

Pabandykite ir Jūs, gal geriau gausis...

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

2 komentaras(-ai) :

  1. as dar imusu pora kiausiniu. juos su pienu maisau. ir kepu keptuveje. labai skanu karsti...tai is mano vaikystes. taip mamyte kepdavo pusryciams.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O, visai nebloga mintis! Gal kada ir isbandysiu :) Aciu!

    AtsakytiPanaikinti