Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as
Pradžia » , , » Jei tau patinka cimanono bandelės - šiandien TAVO diena

Jei tau patinka cimanono bandelės - šiandien TAVO diena

Sveiki visi, mėgstantys cinamono bandeles!

RECEPTAS: Švedijos cinamono bandelė "Kanelbullar"

Šiandien Švedijoje minima tipiškų cinanmono bandelių diena - "Kanelbullens dag". Ji švenčiama kiekvienais metais spalio 4 dieną. O pradėta minėti nuo 1999-ųjų. Tad šiais metais - 16-tas gimtadienis :-)

Šventę sugalvojo Namų Kepimo Taryba (angl.: the Home Baking Council, šved.: Hembakningsrådet ), dabartinė Danijos cukraus įmonė "Dansukker". Bendrovė taip norėjo pagerbti kepimo tradicijas ir savo 40-metį.

Pati cinamono bandelė jau buvo mėgiama nuo 1920 Švedijoje.

Švedijos cinamono bandelės "Kanelbullar" yra daug mažiau lipnios ir saldžios, palyginus su tipiškais amerikietiškais cinamono ritinėliais - "cinnamon rolls". Kitas svarbus skirtumas: į švediškų cinamono bandelių tešlą yra dedamas kardamonas, kuris prideda tą specialų ir išskirtinį skonį.

"Bulkutės" kepamos tik kelias minutes labai karštoje orkaitėje. Būtent todėl jos gaunasi lengvutės ir purios su aukso spalvos paviršiumi. Galiausiai jos apibarstomos perliniu cukrumi (ne kokiu glaistu ar cukrine glazūra).


PATARIMAS: Švedijos spaudoje radau patarimą. Kad kepiniai būtų dar gražiau apskrudę, patariama bandeles ne tepti kiaušinio tryniu, bet apipurkšti jas. Dar mini, kad į trynį įberti druskos ir įpilti šiek tiek vandens.

RECEPTAS: Švedijos cinamono bandelė "Kanelbullar"

Rūta jau kepė šias bandeles. Visas 250 vienetų :-o (tokiam kiekiui yra paaiškinimas... chi chi chi...). Tik, kaip ji pati mini savo recepte, jos kitokios nei tradicinės, nes jai nepatinka cinamonas. Bet tu tikrai įdėk cinamono. Ir patariu įberti žiūpsnelį kardamono į pačią tešlą. Esu garantuota, kad bus laaaabai skanu!

O tu, kepi bandeles su cinamonu? Gal turi ir nori pasidalinti savo receptu?


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą