Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Varškės ir kriaušių pyragas su šokolado gabaliukais

RECEPTAS: Varškės ir kriaušių pyragas su šokolado gabaliukais

Vakar labai užsimaniau pasigaminti  ką nors iš varškės. Rašiau draugei gyvenančiai Lietuvoje, kad pasakytų savo spurgų receptą. Tada ji paminėjo, varškėčius... Bet deja, mūsų namuose jų nelabai kas valgytų. :-/

Tada vėl "apsistojau" ties varškės spurgomis. Bet paskambino mano vyras, siūlydamas šį savaitgalį "nušokti" iki Andoros (ne taip jau toli nuo jos gyvename... che che). Tad persigalvojau, ir spurgas atidėjau savaitgaliui, kad būtų ką skanaus pasiimti į kelionę.

Na, ir ką, ir vėl teko sukti galvą, ką čia su ta varške padaryti.

Apžiūrėjau šaldytuvą ir pamačiau, kad turiu tris užsigulėjusias kriaušes. Tad buvo iš karto nuspręsta - reikia kepti pyragą. Prasidėjo odisėja beieškant recepto. Aplandžiojau daugybę puslapių ir blogų. Na, ir po truputį sulipdžiau, ko man norėtųsi :-) Pagaliau nusprendžiau, kad šį kartą kepsiu varškės ir kriaušių pyragą su šokolado gabaliukais.



  
  PRODUKTAI:
  • 100 ml aliejaus
  • 200 g cukraus
  • 1 arb. šaukštelis naminio vanilinio cukraus (5-6 g)
  • žiupsnelis druskos
  • 200 g varškės (naudojau 7% riebumo)
  • 3 kiaušinių
  • 275 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių (5 g)
  • 3 didesnių kriaušių (apie 600 g)
  • 50 g šokolado gabaliukų

  GAMINIMO EIGA:
  1. Gerai sumaišome aliejų su cukrumi, įskaitant vanilinį, ir druska.
  2. Sudedam varškę ir gerai išplakam su elektriniu mikseriu.
  3. Tada po vieną įmušame kiaušinius vis gerai išplakant.
  4. Persijojam miltus su kepimo milteliais ir po truputį įmaišome į tešlą.
  5. Įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 170ºC.
  6. Kriaušes nuplauname, nulupame, išimam sėklytes ir supjaustom apie 1,5 cm gabaliukais ir atsargiai įmaišome į tešlą kartu su šokolado gabaliukais.
  7. Tešlą supilam į kepimo formą. Aš šį kartą naudojau silikoninę "gėlės" formą.
  8. Kepti vidurinėje orkaitės lentynoje (kaitinimas iš viršaus ir apačios) apie 1 - 1,5 val. (toks didelis laiko skirtumas priklausys nuo orkaitės).
  9. Kai pyragas jau bus iškepęs, išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti formoje. Tada atsargiai išimti.
  10. Belieka pabarstyti cukraus pudra ir skanauti :-)

RECEPTAS: Varškės ir kriaušių pyragas su šokolado gabaliukais

PATARIMAI: 
  • Jei tau labiau prie širdies ne tokie saldūs pyragai, tai cukraus gali dėti tik 100 - 150 g.
  • Šį kart taip gavosi, kad kepiau per trumpai. Pyragas buvo jau iškepęs. Bet, deja, gražioji pusė (vidinė) neapskrudo. Tad, geriau šiek tiek ilgiau palaikyti orkaitėje, nei "nedakepti". Nebijok, jei kriaušes sultingos, su pyragu viskas bus OK :-) Tik, žinoma, nereikia persistengti...
  • Kad pyragas nepriliptų, patepk arba apipuršk silikoninės formos vidų  aliejumi. Kadangi tokią formą naudojau pirmą kartą, net nepamąsčiau apie tai. Supyliau tešlą ir tiek. Tad buvo šiokių tokių problemų išimant pyragą iš formos.

Pyragas gavosi labai sultingas, saldus ir skanus. Tikrai bus kepamas ne vieną kartą mūsų namuose.

RECEPTAS: Varškės ir kriaušių pyragas su šokolado gabaliukais

Jei kepsi šį pyragą, būtinai pasidalink, kaip tau sekėsi. Ir jei turi kokį gerą pyrago receptą su varške, oi kaip norėčiau jį išbandyti (kad vėl netektų "odisėjauti" po interneto platybes beieškant įkvėpimo).

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą