Šiemet užderėjo bruknės. Manau, kad panašiai, kaip ir ankstesniais metais. Tačiau anksčiau man užteko jau patikrintų receptų, nesinorėjo bandyti naujų skonių. O šiemet visai nesinorėjo antrą kartą virti uogienės pagal tą patį receptą, todėl išbandžiau keletą naujų.
Vienas iš įdomesnių variantų – uogienė su aštriaisiais pipirais, kurių šiltnamyje užderėjo tikrai gausiai, ir šokoladu.
PRODUKTAI:
- 2,7 kg bruknių
- 1,3 kg kriaušių (5 vnt.)
- 1,1 kg apelsinų (5 vnt.)
- 4 cinamono lazdelės
- 1,5 arb. š. maltų aštrių pipirų
- 140 g juodojo šokolado
- 1,5 kg cukraus
GAMINIMO EIGA:
- Kriaušes nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais.
- Iš visų apelsinų (ėmiau 5 vnt.) išspausti sultis (gaunasi apie 500 ml), nuo 3 vnt. apelsinų nupjaustyti žieveles (man patinka didesni žievelės gabaliukai uogienėje, todėl žievelę nupjausčiau. Jei labiau patinka, galima tiesiog nutarkuoti nuo apelsino geltonąją žievės dalį).
- Bruknes, kriaušes, apelsinų sultis ir žieveles, cinamono lazdeles (galima rinktis ir cinamono miltelius, tačiau uogienė tampa dar tamsesnė) ir cukrų dėti į puodą, užvirinti, jei susidaro putos – nugraibyti. Virti apie 30–40 min.
- Į uogienę suberti aštrių pipirų miltelius. Siūlau dėti po truputį ir ragauti – gal norėsis švelnesnio skonio arba kaip tik ugninio :-). Pipirus galima naudoti ir šviežius, tačiau naudojant miltelius aštrumas uogienėje pasiskirsto tolygiai.
- Tuomet sudėti šokoladą, išmaišyti, kad šokoladas ištirptų. Tada dar kartą paragauti, jei trūksta aštrumo, dar įdėti pipirų miltelių.
- Išvirusią uogienę sudėti į stiklainius, užsukti dangteliais. Stiklainius palaikyti apverstus, kol atvės.
PATARIMAS: Jei uogienei naudoji uogienių tirštiklį arba specialų uogienių cukrų, uogienę reikia virti trumpiau – kiek tiksliai, žiūrėk ant tirštiklio ar cukraus pakuotės.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą