Receptas iš knygos "Beatos virtuvė". Labai skanu :-)
Reikės:
4 kiaušinių
5 valg. š. cukraus
500 g maskarponės sūrio
300 ml stiprios juodos kavos
50 ml tamsaus romo (tinka ir brendis,
likeris)
24 biskvitiniai piršteliai (damų
piršteliai)
2–3 valg. š. nesaldintos kakavos miltelių
Negilaus, patogiau keturkampio, indo
pyragui
Gaminimas:
4 vnt. kiaušinių trynius išsukti iki
baltumo su cukrumi (tai galima atlikti ir karšto vandens vonelėje: stiklinį
dubenį statyti ant puodo, kuriame yra nedaug vandens, viryklę įjungti minimaliu
pajėgumu, kad tik palaikytų vandens garavimą). Turi gautis mano vaikystės
mėgiamas desertas "gogel mogel", kurį močiutė kartais paruošdavo
vakarais ir kuriame nesijausdavo cukrus – visas ištirpdavo.
Jei trynius plakėte karšto vandens
vonelėje, tuomet trynių masę padėkite atvėsti.
Maskarponę lengvai išplakti su trynių
mase. Kad būtų lengviau tai padaryti, maskarponę galima šiek tiek pamaišyti
vieną.
Baltymus išplakti iki purių putų.
Atsargiai įmaišyti į maskarponės masę, stengtis "nesulamdyti"
baltymų, t. y. neišleisti iš jų visų oro burbuliukų. Kad oro burbuliukų liktų
kuo daugiau, baltymus įmaišyti reikia per kelis kartus. Pradžiai įdėkite kelis
šaukštus, masė nuo jų taps minkštesnė, likusius baltymus jau bus lengviau
įmaišyti.
Kavą (kavą būtina nukošti, kad neliktų
tirščių, jei plikėte puodelyje, ir atvėsinti) sumaišyti su pasirinktu
alkoholiu.
Imti sausainius, kavoje pamirkyti
kiekvieną sausainį atskirai. Su sausainių mirkymu reikia atsargiai, nes jei tik
per ilgai pamirkai, pyragas gaunasi per šlapias, nukenčia skonis. Aš imu
sausainį, merkiu į kavą, kelis kartus greitai apverčiu ir dedu į indą.
Sausainiais reikia iškloti visą dugną.
Priklausomai nuo indo dydžio, turėtų gautis 2 arba 3 sluoksniai. Jei bus 2
sluoksniai sausainių, ant pirmojo sluoksnio reikia sudėti pusę maskarponės
masės (jei 3 – tik trečdalį).
Sudėti antrą sausainių ir maskarponės
sluoksnį. Kiek sluoksnių bebūtų, viršutinis būtinai turi būti kremo. Viršutinį sluoksnį pabarstykite kakavos sluoksniu. Aš kakavą barstau iš karto ir storesniu sluoksniu – man patinka jos kartokas skonis ir kad kakava būna drėgna nuo kremo. Kakavą galima barstyti ir valanda prieš tiekiant ant stalo.
O jei pagal šį receptą jau gaminote ir norite išbandyti naują, pažiūrėkite ir kitus tiramisų receptus:
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą