Jei norisi ko nors iš daržovių, jei mėgstate baklažanus, tuomet šis receptas tikrai patiks. Receptas iš knygos "Italijos virtuvė. Žingsnis po žingsnio".
Reikės:
2 baklažanų (supjaustytų kubeliais, nereikia labai smulkiai)
2 raudonieji svogūnai (supjaustyti kubeliais)
2 salierų stiebai (supjaustyti nedideliais gabaliukais)
2 česnako skiltelės (smulkintos)
5 slyviniai ar keli vidutinio dydžio įprasti jums pomidorai (supjaustyti kubeliais)
3 valg. š. žaliųjų alyvuogių be kauliukų (perpjautos per pusę)
2 valg. š. kaparėlių
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. raudonojo vyno acto
1 valg. š. cukraus
duonos Čiabata
Gaminimas:
- Puode storu dugnu įkaitinti 2 valg. š. aliejaus, sudėti salierą ir svogūnus, pakepinti, kol daržovės suminkštės, tačiau nepradės ruduoti.
- Įpilti likusius 2 valg. š. aliejaus ir sudėti pjaustytą baklažaną. Kepinti, kol baklažanai ims blukti (apie 5–10 min.).
- Tuomet sudėti česnaką, pomidorus, įpilti actą, suberti cukrų, viską išmaišyti. Knygoje rašo, kad masę reikia uždengti kepimo popieriumi ir patroškinti 10 min. Jei neturite popieriaus, puodą galite uždengti tiesiog dangčiu.
- Po 10 min. suberti alyvuoges, kaparėlius, jei reikia, pabarstyti drukos ir maltų pipirų, gerai išmaišyti.
- Daržovių troškinį sudėti į indą, kuriame tieksite į stalą, palikti kelias minutes atvėsti, pabarstyti mėgstamais žalumynais. Daržoves dėti ant riekelėmis pjaustytos duonos. Labai gardu!
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą