Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Šilta itališka daržovių mišrainė

Jei norisi ko nors iš daržovių, jei mėgstate baklažanus, tuomet šis receptas tikrai patiks. Receptas iš knygos "Italijos virtuvė. Žingsnis po žingsnio".


Reikės:

2 baklažanų (supjaustytų kubeliais, nereikia labai smulkiai)
2 raudonieji svogūnai (supjaustyti kubeliais)
2 salierų stiebai (supjaustyti nedideliais gabaliukais)
2 česnako skiltelės (smulkintos)
5 slyviniai ar keli vidutinio dydžio įprasti jums pomidorai (supjaustyti kubeliais)
3 valg. š. žaliųjų alyvuogių be kauliukų (perpjautos per pusę)
2 valg. š. kaparėlių
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. raudonojo vyno acto
1 valg. š. cukraus
duonos Čiabata

Gaminimas:
  1. Puode storu dugnu įkaitinti 2 valg. š. aliejaus, sudėti salierą ir svogūnus, pakepinti, kol daržovės suminkštės, tačiau nepradės ruduoti.
  2. Įpilti likusius 2 valg. š. aliejaus ir sudėti pjaustytą baklažaną. Kepinti, kol baklažanai ims blukti (apie 5–10 min.).
  3. Tuomet sudėti česnaką, pomidorus, įpilti actą, suberti cukrų, viską išmaišyti. Knygoje rašo, kad masę reikia uždengti kepimo popieriumi ir patroškinti 10 min. Jei neturite popieriaus, puodą galite uždengti tiesiog dangčiu.
  4. Po 10 min. suberti alyvuoges, kaparėlius, jei reikia, pabarstyti drukos ir maltų pipirų, gerai išmaišyti.
  5. Daržovių troškinį sudėti į indą, kuriame tieksite į stalą, palikti kelias minutes atvėsti, pabarstyti mėgstamais žalumynais. Daržoves dėti ant riekelėmis pjaustytos duonos. Labai gardu!


Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą