Skanios, gaivios salotos, ypatingai skanu turėtų būti su naminiais pomidorais... Greičiau prinoktų... :)
Reikės:
1 vnt. vidutinio dydžio gerai prinokusio pomidoro
1 vnt. sunokusio avokado
1 vnt. mažo arba pusės vidutinio dydžio raudonojo svogūno
1 valg. š. aliejaus
druskos, maltų pipirų, citrinos sulčių pagal skonį
Gaminimas:
- Pomidorą supjaustyti kubeliais, svogūną - pusžiedžiais.
- Avokadą perpjauti per pusę, išimti kaulą (kad kaulą būtų lengviau išimti: aštriąja peilio puse trinktelėti per kauliuką, kad peilio ašmenys švelniai įsmigtų į kauliuką, peilį šiek tiek pasukti ir išimti kaulą iš avokado minkštimo). Minkštimą iš odos galima išskobti šaukšteliu ir supjaustyti kubeliais arba peiliu supjaustyti minkštimą kvadratėliais neišėmus iš odos ir tada jį išimti šaukšteliu - iš karto bus kubeliais, nereikės papildomai smulkinti.
- Padažą galima ruošti labai paprastą – aliejus, druska, pipirai, papildomai galima pagardinti citrinos sultimis, tuomet salotos tampa dar gaivesnės. Padažo skonį pakeisite įdėję grūdėtų garstyčių, smulkiai pjaustyto šviežio čili pipiro arba miltelių. Žodžiu, padažą ruošti galima kaskart vis kitą – kaskart salotos bus kaip naujos :-)
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą