Šiuos svogūnus paprastai darau prie keptų kepenėlių, tačiau tinka ir prie visų mėsos patiekalų, ir net vien su virtomis bulvėmis skanu valgyti :-)
Reikės:
4 vidutinio dydžio svogūnų,
2 valg. šaukštų pomidorų padažo (aš naudoju aštrų),
aliejaus kepimui.
Iš šio produktų kiekio gaunasi garnyro 2-3 porcijoms.
Gaminimas:
Nuvalytus svogūnus supjaustyti žiedeliais. Pakepinti ant nedidelės ugnies 10 min., įdėti pomidorų padažą (kiekį reguliuokite pagal tai ar mėgstate daug padažo ir ar aštriai norite valgyti, o jei padažo iš viso nenorite naudoti, galima tiesiog kepti be nieko, bus švelnaus skonio garnyras arba įdėti mėgstamų prieskonių), pakepti dar 5 min. Patiekalas paruoštas!
Skanaus!
geras daiktas, iškart matau, kad geras
AtsakytiPanaikintiDalia, tavo tiesa :) Man irgi svogunai taip pagaminti labai patinka :)
AtsakytiPanaikintibet žinot, merginos, man skaniausia su aštriu pomidorų padažu :-) dariau Vilmai su natūraliu padažu, ne tas gavosi, nors irgi skanu, bet trūksta to aštrumo... :-)
AtsakytiPanaikinti