Sumąsčiau, kad noriu kokių nors sūrių sausainių. Labai norėjosi saulėgrąžų duonos pagaliukų, bet namuose nebuvo nė vienos saulėgrąžos. Bet užtat turėjau avižinių dribsnių. Tad pasiraitojau rankoves ir kibau į darbą ir padariau sūrius avižinius sausainius iš dribsnių.
Iš recepte nurodomų produktų kiekio gaunasi apie 100 sausainukų.
Receptas 100% mano išgalvotas. Nors esu tikra, kad kažkas panašaus jau yra išrasto. Čia kaip išrasti dviratį šiais laikais :o)
Reikės:
500 g avižinių dribsnių (greitai paruošiamų),
2 nedidelių kiaušinių,
200 ml alyvuogių aliejaus,
300 ml pieno,
1,5 šaukštelio smulkios druskos,
1,5 šaukštelio džiovinto česnako miltelių,
1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,
100 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių.
Iš nurodytų produktų užminkyti tešlą. Ji gaunasi gana klampi. Palikti pastovėti apie 10 minučių, kad avižiniai dribsniai šiek tiek išbrinktų. Tada dviejų šaukštelių pagalba į skarda dėti tešlos kauburėlius. Jų nereikia nei suploti, nei išlyginti. Tada jie gaunasi grublėti ir gražūs.
Orkaitę įkaitinti iki 180ºC. Sausainius kepti apie 15 minučių arba kol gražiai parus. Atvėsusius laikyti stikliniuose indeliuose. Kadangi šį kartą visi mano gražūs stikliniai indai buvo užimti, naudojau paprastus didesnius stiklainėlius.
Siūlau pabandyti. Gavosi tikrai skanūs sausainiai. Rytoj nešiu į darbą, kad įvertintu mano "šedevrą" :o)
Skanaus!
Nesiau siuos sausainius i darba. Tai kas ragavo, tai labai patiko. Ypac mano sefui :) Vis rago ragavo ragavo :))))
AtsakytiPanaikinti