Šeštadienį pietums pagaminau kumpio ir krevečių krepšelius. Kiekiai recepte surašyti apytiksliai. Reikia vadovautis tuo, kas yra šaldytuve ir pagal skonį :o)
Reikės:
sauja šaldytų krevečių,
kelių česnako skiltelių,
alyvuogių aliejaus,
virto kumpio,
svogūno laiškų,
3 kiaušinių,
pusės mažo pokelio (60 ml) ar šiek tiek mažiau grietinėlės,
šaukštas kečupo,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Į keksiukų formeles atsargiai įkloti tešlos apskritimų ar kvadratėlių. Krevetes atšildyti, nupilti susidariusi vandenį ir supjaustyti, jei jos didokos. Česnakus nulupti ir smulkiai sukapoti. Nedidelėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame pakepinti krevetes su česnakais. Atvėsinti. Supjaustyti kumpį ir svogūnų laiškus.
Į paruoštus krepšelius sudėti kumpio gabalėlius, svogūnų laiškus ir kepintas krevetes. Ir užpilti kiaušinių, grietinėles, kečupo ir prieskoniu plakiniu. Nepripilkite krepšelių iki viršaus, kad neišbėgtų, tik 2/3.
Galima tešlos kraštelius palikti kaip yra, arba šiek tiek užlenkti į vidų.
Kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje, kol kiaušinio plakinys sutirštės, maždaug 15 minučių (priklauso nuo kiekvieno(s) šeimininkės(o) orkaitės.
Skanaus!
Que delicia....se ven maravillosos!!.........Abrazotes, Marcela
AtsakytiPanaikintiHola Marcela!
AtsakytiPanaikintiMuchas gracias! Nos vemos ;o)
Me ha encantado esta recetas, se ve deliciosa, tiene un corte muy bonito.
AtsakytiPanaikintiBesitos,
Nerealūs krepšeliai, reiks būtinai išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiSuny Senabre, muchas gracias :o) La verdad, si que es deliciosa. Y lo mas importante super fácil de hacer.
AtsakytiPanaikintiDaiva, butinai isbandyk ;o)
o kiek deti grietineles? :)
AtsakytiPanaikintiAnonimiskas, aciu, kad parasei, net nepastebejau, kad nepaminejau tiklesnio grietinle kiekio. Ispanijoje grietinele parduodama ivairiu dydziu pakeliuose. Recepte miniu puse mazo (125 ml) pakelio.
AtsakytiPanaikintiDabar pakeisiu recepta.
Dar karta aciu uz pastebejima. :)