Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Kalėdiniai meduoliai



Mūsų Rūta iškepė labai skanius ir gražius meduolinius sausainiukus. Ir padarė tikrai originalias dovanėles. Dalinamės jos Kalėdiniu šedevru... Tiesa, vėliau bus ir daugiau kepinių.

Iš žurnaliuko "Virtuvės paslaptys" (2007 m. Nr. 5)

(kieti, tinka gaminti papuošimams ant eglutės)

Tešlai:

200 g medaus
100 g sviesto
šaukštelis cinamono, maltų gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, muskato riešuto, žvaigždėtųjų anyžių mišinio (vietoje šių prieskonių dėjau pirktinį mišinį (1 pak.) specialiai meduoliams)
2 kiaušiniai
100 g cukraus
500 g miltų
5 g kepimo miltelų

Glajui:

kiaušinio baltymas
150 g cukraus pudros
pusė šaukštelio citrinų sulčių

Gaminimas (sausainių):

Puode pakaitinti medų ir sviestą, įberti prieskonių ir išmaišyti. Kiaušinius išsukti su cukrumi, supilti pakaitintą medų su sviestu, suberti kepimo miltelius ir išmaišyti. Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Dėti 30 min. į šaldytuvą sustingti.

Iš atšaldytos tešlos iškočioti 7 milimetrų storio lakštą, išpjauti įvairių formų meduolius ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduos. Atvėsusius sausainius puošti glajumi. Kadangi neturėjau konditerinio švirkšto, vaistinėje nusipirkau paprastus - labai gerai pritaikomi konditerijoje :-).

Gaminimas (glajaus):

Kiaušinio baltymą išsukti su cukraus pudra ir citrinų sultimis.



Skanaus ir gerų Jums dovanų (kas dar negavote)!

P.D. Šis receptas patiko ir juo pasidalino Mamos dienoraštis.


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą