Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Vištienos krūtinėlė įdaryta tepamu varškės sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

Paskutiniu metu "užsikabliavau" už įdarytų mėsos receptų. Jau gaminau kiaulienos nugarinę įdarytą su sūriu ir persikais. Labai skanu. Taip pat esu gaminusi įdarytą vištieną römertopf puode. Dar nespėjau įkelti recepto. Bet pažadu, būtinai pasidalinsiu.

O šį kartą noriu pasiūlyti vištienos krūtinėlę įdarytą tepamu varškės sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais.

Vištienos krūtinėlė šiaip sausa mėsa ir būtent dėl to ne visada ji man patinka. Bet pagaminta pagal šį receptą išlieka sultinga ir aromatinga. O saulėje džiovinti prieskoniai kartu su česnakais duoda labai malonų prieskonį.

Taip pagaminta vištiena tiks net ir ant šventinio stalo.

RECEPTAS: Vištienos krūtinėlė įdaryta tepamu varškės sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

Tad kviečiu išbandyti.


  PRODUKTAI:
  • 2 vištienos  krūtinėlės
  • 150 g tepamo varškės sūrio
  • 10 saulėje džiovintų pomidorų skiltelių
  • 3 didelių skiltelių česnako
  • maltos aštrios paprikos (pagal skonį)
  • 3-4 nedidelių bulvyčių
  • aliejaus
  • aromatinės druskos pagal skonį
  • 2 šviežio rozmarino šakelių

  GAMINIMO EIGA:
  1. Visų pirma paruošk bulves. Nupjauk ir nusausink jas. Įdėk į mikrobangų krosnelei tinkantį indą. Uždenk maistine plėvele, padaryk porą skylučių ir pakaitink maksimalia potencija apie 5-6 minutes. Bulvės suminkštės, bet dar nebus visiškai pagamintos.
  2. Įkaitink orkaitę iki 200 ºC.
  3. Vištienos krūtnėles įpjauk išilgai (neperpjauk). Turi gautis kaip knyga.
  4. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustyk mažais gabaliukais.
  5. Česnako skilteles nulupk ir smulkiai sukapok.
  6. Dubenėlyje ištrink varškės sūrį su pomidorais, česnakais, aštriąja paprika ir druska. Šiuo mišiniu įdaryk vištos krūtinėles. O likusį sūrį užtepk ant viršaus ir uždėk po šakelę rozmarino.
  7. Įdarytas krūtinėles dėk į aliejumi pateptą kepimo skardą (aš naudoju molinį nedidelį indą). Šalia sudėliok per pusę išilgai perpjautas bulves. Paskanink jas aromatine druska.
  8. Kepk vidurinėje orkaitės lentynoje apie 30-40 minučių. Kaitra iš viršaus ir apačios.

PATARIMAS: Jei tau ir tavo šeimynai patinka valgyti daug daržovių, gali į kepimo indą šalia bulvių įdėti ir raudonųjų paprikų juostelių. Labai tiks prie šio vištos krūtinėles recepto ir viskas keps viename inde. Nereikės purvinti daugiau indų.

RECEPTAS: Vištienos krūtinėlė įdaryta tepamu varškės sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais


Ar ir tau patinka įdaryta vištienos krūtinėlė? Kaip ją gamini? Pasidalink savo receptu. Ir jei mums patiks, išbandysime ir įkelsime į mūsų blog'ą.  ;-)


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą