Kartais namie lieka bananų, kurių išvaizda sako: nebevalgoma. Tačiau nors jie ir neatrodo itin patraukliai, iš jų galima padaryti itin purų pyragą – bananų duoną.
Vienu metu šis pyragas buvo vienas mėgiamiausių dukros desertų. Jau net neprisimenu, iš kur paėmiau receptą. Ir nors aš tikrai nesu didelė šio pyrago gerbėja, tačiau karts nuo karto jį iškepu. Dėl pyrago purumo. Ir todėl, kad šis pyragas visuomet gerai pavyksta. Išbandyk!
PRODUKTAI:
GAMINIMO EIGA:
- 1/2 puodelio aliejaus (naudoju rapsų)
- 1 puodelis cukraus
- 2 kiaušiniai
- 3/4 puodelio trintų bananų (imu 3 nedidelius bananus)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1/2 arb. š. druskos
- 1 1/4 puodelio miltų
- 1 arb. š. vanilės esencijos
GAMINIMO EIGA:
- Sausus produktus (miltus, kepimo miltelius, druską) sumaišyti atskirame inde.
- Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi.
- Į kiaušinių plakinį įpilti aliejų, vanilės esenciją, gerai viską išmaišyti.
- Sutrinti šakute bananus. Košės iš bananų padaryti nebūtina, gali likti ir nedidelių gabaliukų – viskas labai gerai iškeps.
- Trintus bananus sumaišyti su kiaušinių plakiniu.
- Į plakinį berti miltus, gerai išmaišyti. Gaunasi tirštos grietinės konsistencijos tešla.
- Kepimo formą (kepu duonai skirtoje pailgoje formoje) iškloti kepimo popieriumi. Tešla turi užimti 2/3 formos. Iš šio kiekio iškepu 2 pyragus duoninėje formoje.
- Pyragą kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, ant vidurinės lentynos apie 40 min.
PATARIMAS:
- Jei nemėgsti saldžiai, gali šiek tiek sumažinti cukraus kiekį.
- Patikrinti, ar pyragas iškepęs, galima mediniu pagaliuku: įsmeigti jį į pyrago vidurį. Ištraukus žiūrėti, ar pagaliukas neaplipęs tešla. Jei pagaliukas visai švarus, pyragas iškepęs. Jei aplipęs tešla, reikia dar pakepti.
Kokių priedų dedi, kai kepi bananų duoną?
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą