Dar vasarą, kai buvo taip karšta... Na, bent jau pas mus Ispanijoje kankino nežmoniška ir ilgai trunkanti karščio banga... Kažkaip visai nesinorėjo valgyti nieko sunkaus. Ir pats paprasčiausias būdas, tokiais atvejais, skaniai ir lengvai pavakarieniauti - pasidaryti kokias nors salotas.
Tą kartą, būdama darbe, žvilgtelėjau į savo asmeninį paštą. Ir kaip tik užkliuvo vietnamietiškos salotos iš RecipeTin Eats blog'o, kurį nuolatos seku.
Kaip visada, recepto nesekiau ir dariau pagal save :-) O kas gavosi, pamatysi skaitydama(s) toliau...
Reikės (2-3 porcijoms)
1 "lizdelio" (apie 50g) "vermicelli" makaronų (nors Nagi iš RecipeTin Eats siūlė ryžių, namuose turėjau mugo pupelių ir žirnių makaronus - labai tiko!)180 g šaldytų išlukštentų krevečių
1 skiltelės česnako
6-8 šaukštų alyvuogių aliejaus
aitrios paprikos miltelių (pagal skonį)
druskos arba "Vigoros" tipo prieskonių (gana gausiai)
1 šaukštelio skysto medaus
1 - 1,5 šaukštelio obuolių acto (reguliuoti pagal savo skonį)
1 vidutinio agurko
1 vidutinės šviežios morkos
druskos
šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Paruošti makaronus kaip nurodyta ant pakuotės ir palikti visiškai atvėsti. Arba galima perlieti šaltu vandeniu.
- Į keptuvę suberti šaldytas krevetes ir ant aukštos ugnies jas tirpinti (galima nupilti susidariusi skysti, tada procesas bus greitesnis).
- Kai krevetės bus jau visai atšilusios ir nebeliks skysčio keptuvėje, supilti aliejų, sumažinti ugnį ir suberti prieskonius: smulkiai kapotą česnaką, papriką ir druską. Kepinti kol krevetės bus jau gatavos.
- Kaip tik dabar reikia supilti medų ir actą ir viską išmaišyti. Nukelti nuo ugnies ir palikti ataušti.
- Į gilesnę lėkštę burokine tarka sutarkuoti agurką ir morką.
- Daržoves pasūdyti ir paskaninti trupučiu aliejaus.
- Na, ir beliko sudėti viską į vieną lėkštę ir salotos jau gatavos.
Kadangi salotos šiltos, tiks ne tik jau praėjusios vasaros lengvoms vakarienėms, bet taip ir vėsesniais rudens vakarais. :-)
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą