Ir dar vienas pasiūlymas bruknių mėgėjams - uogienė. Tokią verda mano mama :-) Labai skanu! Tinka prie mėsos patiekalų ir visur kitur ;-)
PRODUKTAI:
- 1 kg bruknių,
- 1 kg kriaušių,
- 1/2 stiklinės vandens,
- 1 kg cukraus (man labai patinka nesaldi uogienė, kas mėgsta saldžiai gali dėti ir 2 kg cukraus),
- galima įdėti 1 pakelį uogienių tirštiklio (kad uogienė gautųsi tirštesnė).
GAMINIMAS:
- Bruknes ir kriaušes dėti į puodą, įpilti vandens, sudėti cukrų ir virti ant nedidelės ugnies 20-30 min.
- Jei naudojamas tirštiklis, uogienę reikia virti trumpiau (žiūrėti nuorodas ant tirštiklio pakelio).
- Dėti į sterilizuotus stiklainiukus.
- Stiklainius palaikyti apverstus, kol atvės.
Skanaus!
Taip taip, si uogiene tikrai laaaabai skani. Mmmm, kaip dabar uzsimaniau vistytes su brukniu uogiene :)
AtsakytiPanaikintiir kas gi trukdo bent vištytės paskanauti? :-) o vietoje brukniu galima pasidaryti ir slyvų gero padažiuko ;-)
AtsakytiPanaikintiTai kad vista valgome beveik kiekviena sekmadieni. Bet nera nei brukniu, nei geros slyvu uogienes. Nors paskutiniaja virsiu rytoj. Ziuresiu kaip ten gausis. :)
AtsakytiPanaikinti