Žiemą svečiuose ragavau labai skanių traškių marinuotų šparaginių pupelių, pavasarį darže pasėjau savų pupelių, o jau vasaros viduryje paruošiau, tikiuosi tokių pat skanių ir traškių, šparaginių pupelių žiemai :-)
Reikės:
šparaginių pupelių (tinka ir žalios, ir geltonos).
Marinatui:
3 litrai vandens,
250 ml acto 9 %,
4 valg. šaukštai druskos,
12 valg. šaukštų cukraus,
juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų grūdelių,
lauro lapelių.
Gaminimas:
Šparagines pupeles gerai nuplauti, nupjaustyti abu galiukus. Paruoštas pupeles sumesti į užvirusį marinatą ir virti 15 min., tuomet sudėti į stiklainiukus ir užsukti dangteliais.
Taip ruošiau pupeles be morkų. Tada internete užtikau, kad galima įdėti morkų, kad nebūtina virti daržovių. Taigi, pupeles su morkomis sudėjau į stiklainiukus, užpyliau užvirusiu marinatu ir kaitinau stiklainius apie 0,5 val., tuomet užsukau dangtelius - pupelės paruoštos žiemai. ;-)
Sveika,
AtsakytiPanaikintiEsu pradedancioji marinuotoja :) Norejau paklausti ka reiksia raideles MK ? Buvo parasyta, kad reikia acto 250 mk 9 proc.
Aciu
Įsivėlė klaida, turi būti "ml". Astiprašau už klaidą.
AtsakytiPanaikintio cukraus ten ne šaukštelių kartais reikia?
AtsakytiPanaikintiVioleta, tikrai cukrus matuojamas valgomais šaukštais šiame recepte :-). Kaip tik vakar dariau pupeles, įdėjau net cukinijos, kai sudėjau į stiklainius, liko šaukštas pupelių - paragavau - nuostabus skonis! :-)
AtsakytiPanaikintiNesupratau kaiko. Pupeles išverdi marinate ir paskui su tuo pačiu marinatu užpilti šparagines pupeles? Kaip jas karštas išimti?
AtsakytiPanaikintiTaip, marinate pavirti ir tuo pačiu marinatu užpilti. Aš dideliu šaukštu pupeles į stiklainius dedu, tada užpilu marinatu iš puodo. Tikrai nesunku ir viskas padaroma labai greitai :-)
AtsakytiPanaikintisveiki, norėjau paklausti dėl antrojo marinavimo varianto - kai daržovės sudedamos į stiklainius nevirtos ir užpilamos užvirusiu marinatu. Virintu? O stiklainiai nesuskyla? Vėliau stiklainiai kaitinami pusę valandos. Kaip kaitinami? Kur?
AtsakytiPanaikintiAčiū!
Sveiki :-)
AtsakytiPanaikintiAtsakau į klausimus: marinatas turi būti verdantis, stiklainiai tikrai nesuskyla. Vaikystėje, atsimenu, buvo didelis dubuo, kuriame tilpdavo daug stiklainių, aš kaitinu stiklainius paprastame puode: ant dugno dedu skudurėlį, kad stiklainiai neslidinėtų, dedu tiek stiklainių, kad nesiliestų vienas su kitu, kaitlentės neįjungiu visu stiprumu, tik tiek, kad vanduo silpnai labai virtų. Tiek :-) Viskas labai paprasta :-) Sėkmės darbuose!
fantastiskos pupeles. pasidariau pora stiklaineliu bet paragavus nusprendziau kad bus mazai todel darysiu dar super receptas.
AtsakytiPanaikintipabandziau siandiena ir as vakuoti pagal pirmaji recepta,(keleta metu vakuoju vienodu marinatu ,norejosi kazko naujo),bet man kazkodel sakyciau nepavyko, pupeles gana ilgai nesuminkstejo .. manau bandysiu kita karta pupeles isvirti atskirai, ir tada uzpilti marinatu pagal jusu recepta
AtsakytiPanaikintikristina, smagu, kad patiko, man jos irgi labai skanios :-)
AtsakytiPanaikintieva, jos ir neturi būti minkštos, kai pastovi, pasidaro pakankamai minkštos, kad būtų lengva kramtyti, bet ir traškumo lieka, kas suteikia joms "cinkelio" :-)
Sveiki,
AtsakytiPanaikintiO kiek mazdaug kg sparaginiu pupeliu reikia sudeti i marinata, darant pagal pirmaji recepta?
Prisipažinsiu - niekuomet net nesusimąsčiau, kiek turiu pupelių, kiek priskinu, tiek ir marinuoju. marinato kiekį pareguliuoju maždaug pagal paruoštų stiklainių kiekį. o jei lieka marinato, tai išpilu.
AtsakytiPanaikinti