Gimtadienio proga iš geros, šaunios, gražios, protingos ir seksualios Pasididžiuojančios namų šeimininkės gavau taip ilgai lauktą ir norėtą konditerinį maišą su antgalių komplektu! Ačiū tau labai, Pasididžiuojanti namų šeimininke! :-) Taigi, turėdama tokį gerą daiktą, puoliau internete ieškoti pačio geriausio plikytų sausainių recepto. Radau, ir, nieko negaišdama, vieną rytą pradėjau kepti.
Receptą paėmiau iš šio puslapio Žalia Varna. Viską stengiausi daryti taip, kaip ten parašyta :-). Sausainiukai gavosi skanūs, tačiau man per saldūs, nors namie teradau 220 g cukraus (pagal pradinį receptą reikia dėti 260 g). Ir kadangi eksperimentavau kaip geriau juos kepti, tai pirmi sausainiai subliuško (kepiau 2 skardas vienu metu, viršutiniai labai pradėjo degti, tai skardas keičiau vietomis), antri perkepė, paskutiniai jau gavosi gražūs :-)
Taigi, sausainiams reikės:
700 ml pieno,
150 g sviesto (aš naudoju specialų margariną kepiniams),
200 g cukraus (pagal pradinį receptą reikia 260 g),
340 g miltų,
6-7 kiaušinių (aš dedu 6 didelius kiaušinius).
340 g miltų,
6-7 kiaušinių (aš dedu 6 didelius kiaušinius).
Gaminimo eiga: aprašysiu kaip gaminau antrą kartą - tešla gavosi daug geresnė, o ir gaminti buvo lengviau :-) Kaip lengviau padaryti plikytą tešlą, patarė mano draugė Loreta, kažkada dirbusi konditeriniame ceche. Ačiū jai :-)
Pieną su sviestu užvirinti puode, įdėti cukrų, kad ištirptų. Miltus sudėti į kombainą ar maišytuvą (mikserį). Kai tik užverda pienas su cukrumi, skystį pilti po truputį ant miltų. Maišytuvo greitį padaryti nedidelį, kad miltai gerai išsimaišytų. Tešlą maišyti, kol taps vientisa, be gumulėlių.
Nuotraukoje tešla (prieš įmušant kiaušinius), kai maišiau miltus su skysčiu rankomis.
O šioje nuotraukoje, kai plakiau tešlą (taip pat prieš įmušant kiaušinius) virtuviniame kombaine. Ši tešla daug gražesnė, vientisa gavosi :-) Bemaišant tešlą, ant viršaus susiformavo keli tešlos rutuliukai - vaikams buvo įdomu pažiūrėti :-)
Tešlą palikti ataušti. Kai tešla atvėsta, maišant nedideliu greičiu tešlą, reikia įmušti po vieną kiaušinius. Tešla turi gautis labai tirštos grietinės konsistencijos, nuo šaukšto nenukristi iš karto:
Po kelių sekundžių:
Gautą masę dėti į konditerinį maišą bei spausti norimo dydžio bei formos sausainius. Galima ir pailgus, ir riestainio formos padaryti - kam kokie patinka!
Kepti iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant vidurinės lentynėlės 20-25 min.
Iš savo patirties galiu patarti: jokiu būdu neatidarykite orkaitės durelių, kol kepa sausainiai, nes gali nutikti kaip man pirmą kartą - subliūkš! O geriausiai vienu metu kepti vieną skardą. Jau į pabaigą reikia prižiūrėti kepinį, nes sausainiai "sugeba" sudegti per porą minučių!
Karšti sausainiukai būna traškūs, o kai ataušta, suminkštėja ir tampa labai panašūs į pirktinius plikytus sausainius :-)
Skanaus!
P. S. 2013 m. vasario 17 d. bandymas: miltai 650 tipo, kiaušiniai - 6 L dydžio, 333 g.
Tešla prieš įdedant kiaušinius (miltai (340 g 650 tipo miltų) užplikyti verdančiu pienu (700 ml) su margarinu kepiniams (150 g) ir cukrumi (200 g). |
Tešla nuo šaukšto nekrinta. |
Tešla, įmaišius kiaušinius (6 L dydžio kiaušiniai, 333 g). Tešla nuo šaukšto gana greitai nuslenka, bet nėra skysta. |
Tešla labai tirštos grietinės konsistencijos, lengva formuoti sausainius konditeriniu antgaliu ir konditeriniu maišu. |
Taip atrodo kepti be vėjelio sausainiai - gražiai parudę, tuščiaviduriai, iš pradžių traškūs, vėliau suminkštėja. |
Mmmm... que buena pinta!!
AtsakytiPanaikintimucho, si no sólo hermoso, pero muy sabrosa
AtsakytiPanaikintiSon tan bonitos que da pena comerselos.
AtsakytiPanaikintiQue buena pinta, parecen muy suavecitos!!
AtsakytiPanaikintiBs
Ly,
AtsakytiPanaikintiellos crujientes al horno, pero más tarde se vuelve suave. Muy sabroso, tratar de hacer
Puikus receptas! Ačiū!
AtsakytiPanaikintiO galima paprasčiausiai viską ranka maišyti?
AtsakytiPanaikintio kepimo milteliai nesideda?
AtsakytiPanaikintiRomantike, malonu, kad ir tau patiko :-) Teko šį savaitgalį pirktinių paragauti, nėra ko ir lyginti su naminiais. Pirktinių paragavusi dar kartą įsitikinau, kad jų anksčiau tikrai nemėgau :-) Bet tik ne naminių :-) ;-)
AtsakytiPanaikintiKepimo miltelių nereikia, sausainiai ir taip gražiai pakyla :-)
AtsakytiPanaikintiRankomis galima maišyti, bet tešla gražesnė, vientisa gaunasi el. prietaisu maišant. Bent jau man nepatiko mano šaukštu maišyta tešla.
sveikos , viskas kaip ir gerai , tik kam tos nuotraukos 2 paskutines , jos gi ne situ sausainiu , matosi , kad su kitu svirkstu jie daryti.... , gal kas tam receptui negerai , kad rezultato taip ir neparode?
AtsakytiPanaikintiIr kam taip piktai? ;-) visos nuotraukos yra darytos to valgio, apie kurį ir rašoma, jokių apgavysčių mes niekada nedarome. O kad skirtingais švirkšto antgaliais spausti sausainiai - visko gali būti, nes gavusi dovanų norėjosi pradžioje kelis išbandyti :-)
AtsakytiPanaikintisveiki! ka tik istraukiau pirka skarda sausainiu, virsus siek tiek apdege, vidus vos vos iskepes, matyt per karstai kepiau :( sausainukai atrodo sausoki, kokio produkto reiketu ideti kad nebutu tokie sausi? aciu uz recepta :*
AtsakytiPanaikintiSimute, net nežinau ką patarti. Aš į visus kepinius dedu didelius kiaušinius, stengiuosi tik XL dydžio dėti, gal čia esmė? Na, ir miltų nereikia per daug. O jei kepant vidus liko žalias, tikrai reikia žemesnėje temperatūroje kepti arba gal skardą ne viršutinėje lentynoje dėti? Tikiuosi, ne visi sausainiai apdegė?
AtsakytiPanaikintiaciu uz atsakyma, kita diena su sausainiu vidum viskas pasidare gerai :) bet sausoki vistiek man, gal kiausiniu tada is tikro per mazai gavosi, nelabai dideli buvo :( pas mus elektrine dujine tai ten matyt sunkiai kepasi :(
AtsakytiPanaikintiviska dariau pagal recepte nurodytus kiekius,bet teslos konsistencija primena ne grietines mase o vandens beveik...neimanoma net i svirksta ideto isbega viskas net nespaudus...kame problema?gal kiekei surasyti klaidingai?
AtsakytiPanaikintiVot ir aš dariau viską kaip recepte parašyta, o tešla gavosi skysta! Kaip tik šiuo metu sėdžiu ir mąstau ką čia toliau daryti - ar pilti lauk, ar tikėtis kažkokio stebuklo, kad ji sutirštės savaime.... Labai labai gaila, kad nuvyliau vaikus, kuriems iš vakaro prižadėjau skanių sausainių.
AtsakytiPanaikintiman irgi tesla per skysta gavos, nett nezinau ar miltu dar det ar ka daryt:/
AtsakytiPanaikintina, perskaičiau komentarus visų, kuriems tešla per skysta gavosi, ir negaliu paaiškinti kodėl, nes iki šiol man gaudavosi viskas tinkamai. bandysiu šį savaitgalį iškepti, patikrinsiu dar kartą receptą. parašysiu savo atradimus :-)
AtsakytiPanaikintiSveikutes, na siandien ir as pabandziau siu megiamu pyrageliu. Gavosi kaip paveikslelyje :) tik man jie truputi per saldus, nors ir cukraus dejau tik 200 g. Na bet gavosi tai liuks :)))))
AtsakytiPanaikintina sveikos kas del skystos teslos tai ja reiketu susidet i puoda ir pakaitint ant nestiprios ugnies pastoviai maisyti kol ji patirstes iki norimos mases ,bent jau as taip darau ir tada viskas bus liuks..
AtsakytiPanaikintisveiki visi :-) kepu kaip tik plikytus sausainius, tešla gaunasi tikrai tinkamo tirštumo, dėjau 8 M dydžio kiaušinius, tešlą maišiau virtuviniame kombaine nedideliu griečiu, miltus užpyliau ką tik užvirusiu pienu, nieko nevirinau, prieš kiaušinius tešla buvo pakankamai kieta, nuo šaukšto nekrito. net nesugalvoju kodėl galėtų gautis per skysta tešla. Sėkmės visiems!
AtsakytiPanaikintiRamute, smagu, kad pavyko ir patiko!
AtsakytiPanaikintigali buti ir nuo miltu kokius dedate esme kad tesla perskysta :)
AtsakytiPanaikintiSveikos ir sveiki!
AtsakytiPanaikintiKam tesla gaunasi pers skysta bandykite keisti miltus. Ne visi miltai vienodai sugeria skyscius el to ir gaunasi per skysta. Sekmes!
As gaminu dabar , paziuresime Kas gausis....
AtsakytiPanaikintiNesuprantu kaip visoms gaunasi per skysta tesla. As pirma karta kai dariau, tai tokia tirsta tesla gavosi, kad vos sugebejau isspausti sausainiukus.
AtsakytiPanaikintiBet iskepe jie vis tiek nerealiai, tik tiek kad maziukai buvo. Dabar irgi maisau tesla. Idejau jau viena kiausini, tai negaliu ismaisyti kaip tirsta... Laukiu kol atves daugiau tesla.
Velgi nezinau ar gausis ar ne. Bet iki skystos vandeningos teslos toli toli.
Beje, neturiu kombaino. ir net neturiu prie mikserio tu teslai skirtu antgaliu. Ana kartamaisiau tiesiog su kiausiniu plaktuvu. Iki pat virsaus uzsisuko tesla :))) Bet, kaip minejau, isejo gerai viskas.
O dbr ziuresim
Nu va, viena skarda iškepė. Fantastiškai viskas. kepa antroji. Aš nekepu taip karštai. nedaugiau 190. Vidurinėje lentynoje...
AtsakytiPanaikintiBet tešla vėl gi buvo kietoka. Turbūt dėl to sausainiukai neiškyla baisiai daug, tik šiek tiek. viduje gaunasi tokia pūslelė. bet nepakyla tris kartus tai tikrai :))
Laba vakareli,liudna ,bet gavosi per skysta tesla ir sausainiai neiskyla:-(
AtsakytiPanaikintiman gavosi super,be priekaistu !
AtsakytiPanaikintiNa va ir as isbandziau si recepta, ka galiu pasakyti tesla ir man gavosi per skysta nors viska matavau ir sveriau, manau kad tiesiog reikia musti maziau kiausiniu ir paciai stebeti tirstuma. O siaip tai gavosi gan skanus, aciu uz recepta. :)
AtsakytiPanaikintiSveiki visi, kepę šiuos sausainius :-) smagu skaityti, kai jums pavyksta ir labai liūdna, kad susiduriate su problemomis :-( Kadangi kiaušiniai dedami paskutiniai, reikėtų jų kiekį reguliuoti, nes nuo jų dydžio priklauso tešlos tirštumas.
AtsakytiPanaikintiLabai priklauso nuo kiausiniu dydziu... ir miltu skalsumo. Ne visi miltai vienodai sugeria dregme, todel kiekviena karta reikia reguliuoti teslos tirstuma :)
AtsakytiPanaikintireceptas Šū*i*as, tesla pagal recepta skysta gaunasi ir tada tenka paciai mastyti ka daburus...
AtsakytiPanaikintiPaskaičiau paskutinį anonimišką komentarą ir nesuprantu - kodėl taip piktai? ir tokiais negražiais žodžiais? juk tą patį galima ir kitaip pasakyti.
AtsakytiPanaikintiNeplanavau jų šiandien kepti, bet užmaišiau tešlą, dabar šąla. Tikrinu dar kartą receptą. Kol kas viskas gerai. Padarysiu kelias nuotraukas, vėliau įkelsiu. Parašysiu kaip pavyko kiaušinius įmaišyti (kiaušinių pasversiu), kaip sausainiai iškepė.
Apibendrinu šios dienos darbą: miltų tipas 650 (anksčiau visuomet naudojau 550), įmušiau į tešlą 6 L dydžio kiaušinius (333 g be lukštų), tešla tinkamo tirštumo (kaip tikrai labai tiršta grietinė, nuo šaukšto nuslenka lėtai). Sausainius formavau konditeriniu švirkštu, jėgos spaudžiant naudoti nereikėjo. Kepė 25 min., vidurinėje lentynoje, 200 laipsnių karščio orkaitėje, kaitinimas iš viršaus ir apačios. Sausainiai tuščiaviduriai, gerai iškepę. Tačiau pripažįstu - per saldūs :-)
AtsakytiPanaikintiLinkiu sėkmės visiems, recepte produktų proporcijos tikrai tinkamos!
Ruta, nekreipk demesio. Kiekvienas masto ka nori. Labai gerai, kad zmones raso, kaip jiems gavosi ar nesigavo musu receptai. Tu jiems aiskini, kas ir kaip. Tad manau, savo pareiga fanu atzvilgiu labai gerai atlieki. ;o) O i tuos, kurie net neturi pagarbos rasydamas komentarus (ir dar slepdamasis po "anonimo" etikete), nereikia net kreipti demesio, nei atsakyti.
AtsakytiPanaikintiManau, kad teks jau imtis tam tikru priemoniu. Jei dar kas nors parasys nepagarbu komentara ir be to slepdamasis po "anonimo" etikete, pradesime tikrinti visus komentarus pries juos publikuojant blog'e. Nebijokite, tik nepagarbus komentarai bus cenzuruojami. Jei kas skusis ar komentuos, kad receptai nesigauna, bus publikuojami. :o) Norime visiems padeti.
Mes tik prasome pagarbos.
Aciu uz supratima :o)
P.S.: labai atsiprasau us baisias klaidas ir lietuvisku raidziu nenaudojimo
Sveikos,
AtsakytiPanaikintiteko ir man paskaityti komentarus ir paciai prisideti komentuojant. Na taip, tikrai nemalonu skaityti nemalonius, besipiktinanciuju pasisakymus. Taciau... manau, kad yra visiskai teisinga isreiksti savo poziuri, ipatingai kai tas poziuris gali isgelbeti kitas aktyves namu seiminikes nuo produktu gadinimo ir beprasmio laiko svaistymo!!!
Sis receptas visiski kliedesiai, pasiaiskinimas, kad reikia naudoti kitos rusies miltus-juokingas ( taip, kita rusis siek tiek pakeis teslos konsistencija, bet finale tai bus vistiek tesla tinkama kepti blynus, bet ne sausainelius).
Nemalonus sutapimas-tik dabar atkreipiau demesi, kad butent siame -Pasididziuojancios Namu Seiminikes- puslapyje buvo dar keliatas mano bandytu receptu, kurie visiskai neatitiko realybes.
Brangioji, jei truksta profesionalumo, tai bent turek garbes ir savo fantazijas platink tiktai kruopsciai jas patikrinusi.O jei nesinori atskleisti visko iki galo, tai geriau isvis to nedaryk.
Nebusiu anonimiska :)
Edita
sweetkitchen.em@gmail.com
Sveiki,
AtsakytiPanaikintisutinku ir pritariu minčiai, kad savo nuomonę reikšti ir galima, ir net reikia. bet aš visuomet už mandagų nuomonės reiškimą :-)
Receptas aprašytas neslepiant nieko, viską pati darau taip, kaip ten parašyta. ir dariau tikrai ne kartą, taigi, tikrai receptas išbandytas. o ir sukūriau jį ne aš pati, paimtas iš žalios varnos (nuoroda recepte).
taigi, net nežinau ką ir pasakyti. ko gero tik tiek, kad visi mes turime pasirinkimo galimybę ir, jei mūsų puslapis jums nepatinka, visuomet galite pasirinkti priimtiną. žinau, kaip svarbu tikėti tuo, ką darai, arba žmogumi, su kuriuo dirbi :-)
Sveika Rūtele, tavo sausainukai tiesiog puikūs gavosi viska dariau kaip tu rašei. Ačiū už receptuką. Visa šeima iškart visus suvalgė ir pagyrė.
AtsakytiPanaikintiDėkoju.
Jau ne pirmą kartą kepu sausainius pagal šį receptą ir jie puikūs. Visiems tiems, kam neišeina, patarčiau įsigyti orkaitės termometrą ir kepant pabandyti sausainius išspausti vieą kartą - didesnius, kitą kartą - mažesnius, tada matysite kurie jums geriausiai iškepa. Viskam reikia patirties ir kantrybės. Sėkmės kepant ir ačiū, Rūta, už puikų receptą. Tešla gaunasi tikrai ne per skysta.
AtsakytiPanaikintiEgle,Rasa, kaip smagu girdėti, kad viskas gavosi tinkamai. Ačiū už gražius žodžius ir palaikymą!
AtsakytiPanaikintilabai mestam siuos sausainukus,jau ne viena recepta isbandzius bet kol kas man nesigauna tokie kaip turetu but,bet vis nenuleidziu ranku vis ieskot tinkamo man receptuko kad savo smaliziu seimyna galeciau palepint,taigi eisiu va bandyt ir si receptuka ir ziuresiu kas gausis tesla plakssiu su su kombainiu kuris skirtas plakimui ir teslos minkymui,rezultatus pranesiu,o tiems kurie piktinasi pasakysiu tik viena netinka nesigauna sis receptas na gerai parasete kad jums nesigavo tai bandykite kita recepta susiradusios,kadangi visada turiu nora ir maista darau su meile nenuleidziu ranku ir bandau toliau,tad linkiu ir jums nenuleist ranku ir vis bandyt kol rasite sau tinkama receptuka
AtsakytiPanaikintilekiu kaist pienuka ir maisyt tesla
NA VISAI NEBLOGAI GAVOSI JEI VAIKAI SU VYRU JUOS PARAGAVE SAKO KAD SKANU VADINASI TAIP IR YRA,O TESLA PAGAL PATEIKTAS PROPORCIJAS PAGALVOJAU ISKART KAD NESIGAUSTU SKYSTA TAI DEJAU TIK KETURIS KIAUSINIUS NA JIE NEZINAU KOKIO DYDZIO VIDUTINIAI TOKIE PERKU IS UKININKO,IR TESLA TADA ATRODE KAIP IR GERA BET KEPANT JIE MAN KAZKAIP NENOREJO PAKILT,TAI SEKANTI KART DESIU DAUGIAU KIAUSINIU GAL KIEK MINSTESNE TESLA TURI BUT,NES MAN SU KETURIAIS KIAUSINIAIS GAVOSI TOKIA KAD NUO SAUKSTO JI PALAIKIUS NUDRIBO,BET RANKU NENULEIDZIU IR MEGINSIU TOLIAU KEPT KOL MAN VISTIK ISEIS
AtsakytiPanaikintiLabas, Jurgita!
AtsakytiPanaikintiLabai saunu, kad isbandei Rutos recepta. Ir labai aciu uz palaikyma :) Deja, ne visi buna patenkinti kitu ir savo atliktu darbu. Ka padarysi :)
Sekmes, ir tikimes, kad ir toliau bandysi musu receptus, ir rasysi savo nuomone.
IKI!
manau kad tesla per skysta gaunas jei neuzsipliko normaliai miltai... dazniausiai moterys galvoja kad elektriniuose arbatinukuose uzvirintas vanduo bus tinkamos temperaturos... galiausiai riekia ziureti miltu glitimini indeksa... Nors visada darau su paciais pigiausiais, man VISADA gaunas pagal si recepta.
AtsakytiPanaikintiAciu labai :)
Sveiki, 2 kartus banddėme šį receptuką ir abu kartus gavosi per skysta tešla, nepakyla pakankamai ir nelaiko formos kai išspaudi . Mastau, kad tikrai gal miltuose bėda...
AtsakytiPanaikintiGal galite parašyti tiksliai kokios firmos miltai yra naudojami šiame recepte (gal net ir nuotrauka nepakenktų), kepant tuos gražiuosius plikytukus iš nuotraukos? :)
Kristina, smagu, kad nenuleidi rankų ir toliau sieki tikslo! Aš šiuos sausainius kepiau iš įvairių miltų, buvo ir lietuviškų, ir lenkiškų. lietuviškus naudojau ir pigesnius – maximos, ir brangesnius – malsenos. miltų tipas būna 550. raidės c ar d.
AtsakytiPanaikintiradau aprašymą apie miltus, trumpai, aiškiai – man patiko :-): http://www.malsena.lt/en/vertybes/apie-miltus. ten ir apie glitimą parašyta, ir apie miltų išlaikymą. paskaitykite, gal tai padės iškepti tikrai skanius sausainius :-) Būtų labai įdomu, kaip sekėsi tolimesni bandymai.
Sveiki :)
AtsakytiPanaikintiPlikytus sausainius kepu tik pagal sita recepta. Dabar kaip tik orkaiteje :)
3 kartajuos jau kepu ir visada pasakiski gaunasi. Viska darau su virtuviniu kombainu, tesla nepriekaistinga :)
Skanus ir su idaru ir be jo.
Pridedu idaro ir galu gale cukraus pudra siek tiek pabarstau, tai ir isvaizda ir skonis super :))
Siandien mascarpone i vidu su svirkstu desiu. Didelis Aciu autorei uz si recepta!!!! ;)
Sveiku
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiČia toks paprastas receptas ir puikiai gaunasi, kad net vyrui pavyksta gaminti, kuo puikiausiai iskepiau :)
labai skanus, tik cukrus nereik dėti tiek daug, 180 gramu maks pakako, o kepti reik ilgiau ant mazesnes, ne vidus neiskepa nors jis ir tuscias :)
o siaip super, pirmyn!
gal galit parodyt kokiu antgaliu tesla cia maiset? nes tas turi itakos. galbut netinkamas antgalis ir del to tesla skysteja. nznau, bet man irgi skysta. gaila produktu :(
AtsakytiPanaikintiAlanyanaa, labai džiaugiuosiu, kad jums patinka šis receptas, kad gaunasi skanūs sausainiai, kad papildote juos savais priedais :-)
AtsakytiPanaikintiAntgalį nufotografuosiu prie progos (mano kombaine jis, berods, tešlos maišymo antgaliu vadinamas), bet tešla gera gaunasi ir šaukštu maišant, bet tada reikia rankoms daug ir sunkiai padirbėti, nes virtuviniu kombainu ji greičiau tampa vientisa.
Pauliau, ačiū už gražius žodžius! dėl kepimo trukmės - ji priklauso ir nuo orkaitės (pavyzdžiui, tą patį pyragą elektrinėje orkaitėje kepu trumpiau, nei dujinėje orkaitėje), ir nuo suformuotų sausainių/pyragėlių dydžio.
AtsakytiPanaikintiSveika Ruta, ash taip pat susigundzhiau Jusu sausainiukais-begsiu bandyt:)
AtsakytiPanaikintiO tie nemalonus komentarai tai tik pyktis nemokshu kepeju,del kuriu ir kepa Rimi,Maxima ir kt parduotuves:) neimkit i galva o geriau dekit dar koki skanu receptuka;)
p.s. tikrai nebuchiau taip jusu mielosios pavadinusi,tachiau kokiu tonu jus kreipiates,tokiu ir atgal gaunate.manau viskas sazhininga:)
knopkute, jūsų žodžiai labai pakėlė nuotaiką, ačiū! tokie komentarai padeda nenukabinti nosies :-) o receptų bus, nes receptų ieškojimo ir patiekalų gaminimo procesas nenutrūksta, tik kad vis laiko pritrūksta prie kompiuterio prisėsti :-(
AtsakytiPanaikintiTikrai, knopkute, jūsų komentaras pakėlė ūpą. Ačiū! :o)
AtsakytiPanaikintiPuikus receptas, nuostabūs sausainukai. Kepiau pirmą kartą ir viskas super. O tos nepatenkintosios tešlos sudėtimi ar konsistencija tiesiog nemoka gaminti :) Jeigu daugeliui receptas pavyksta, vadinasi su juo viskas gerai, o visos kitos nemokšos :D
AtsakytiPanaikintiPuikus receptas, nuostabūs sausainiai. Kepiau pirmą kartą ir viskas išėjo super. O tos nepatenkintosios tešlos sudėtimi ar konsistencija tiesiog nemoka gaminti :) Jeigu daugeliui receptas pavyksta, vadinasi jis yra geras, tik kitos yra nemokšos ir nereiktų piktintis.
AtsakytiPanaikintiRoberta, ačiū už palaikymą! Manau, kad kartais būna ne kepimo dienos :-( Man pačiai ne visuomet slysta kaip sviestu patepta :-)
AtsakytiPanaikintiDekit maziau kiausiniu, kam per skysta tesla, eigu per kieta tada dar idekyt , bet po truputi. Tesla turi turi begti nuo sauksto , bet ne greitai.Eigu sausaniu forma laikosi, ne stovi ir ne bega, tai tesla padaret gerai ;)
AtsakytiPanaikintiDekit maziau kiausiniu, kam per skysta tesla, eigu per kieta tada dar idekyt , bet po truputi. Tesla turi turi begti nuo sauksto , bet ne greitai.Eigu sausaniu forma laikosi, ne stovi ir ne bega, tai tesla padaret gerai ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū,Vale, už patarimą :)
PanaikintiLabas, man taip pat gavosi skysta tešla, todėl aš padariau beformius sausainius, tiesiog kabinau su šaukšteliu ir dėjau ant kepimo popieriaus. O iškepti sausainiai buvo labai skanūs ir išsikėlė.
AtsakytiPanaikintiSveiki, džiaugiuosi, kad skonis tiko. O dėl tešlos skystumo: priklauso nuo miltų, nuo kiaušinių. Neseniai pati dariau – tešla buvo tinkamo tirštumo.
AtsakytiPanaikintiFantastiškai pavyko... Džiaugiuosi pabandžiusi, o dar labiau džiaugiuosi radusi šį receptą :) Ačiū Jums, kad pasidalinate tokiais nuostabiais receptais :)
AtsakytiPanaikintiElena, ačiū už palaikymą! Labai džiaugiuosi, kad patiko!
AtsakytiPanaikintiPirma kartą dariau, nors ir tešla kiek kietoka atrodė, bet gavosi puikiai. Tikrai geras kokybiškas receptas, turi pavykti pagaminti visiems.
AtsakytiPanaikintiRita, džiaugiuosi, kad gavosi ir patiko! O tešlos kietumą iš tiesų reikėtų koreguoti pagal situaciją, nes kiaušiniai ir miltai nėra kiekvieną kartą vienodi, deja.
AtsakytiPanaikinti