Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Lietiniai, beveik prancūziški

Savaitgalio pusryčiams. Kai nereikia niekur skubėti. Nes kepti lietinius, bent jau man, niekada nesinori skubant. Jei mažus blynelius galima užmaišyti ir iškepti net prieš darbą, tai su lietiniais reikia lėtai: ir tešlai duoti pastovėti reikia, ir vynioti įdarą lėtai yra maloniau :-)


  PRODUKTAI:
  • 80 g (1 puodelis – 250 ml) viso grūdo kvietinių miltų
  • 240 g miltų
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 6 kiaušiniai (M dydžio)
  • 1 l pieno
  • 60 g sviesto

  GAMINIMO EIGA:
  1. Kiaušinius išplakti su druska. Įpilti ištirpintą sviestą. Suplakti.
  2. Dėkite dalį miltų, išmaišykite, įpilkite dalį pieno, vėl gerai išmaišykite. Pirmi į tešlą turi būti suberti visi miltai, o ne visas pienas – taip bus lengviau užmaišyti tešlą be gumuliukų ir nutaikyti tinkamą tešlos skystumą. 
  3. Paruoštą tešlą reikėtų palaikyti bent kelias valandas, kad tešla pribręstų. Prieš kepdami dar patikrinkite tirštumą. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar pieno ar vandens.
  4. Keptuvę įkaitinkite. Keptuvės patepimui galite naudoti lydytą sviestą arba aliejų – užtenka teptuku patepti paviršių, nereikia pilti į keptuvę riebalų. Jei jūsų keptuvė nepridegančiu paviršiumi, riebalų galite iš viso nenaudoti.
  5. Kiekvieną blyną kepkite iš abiejų pusių, antrą pusę kepkite trumpiau nei pirmą.


PATARIMAS: Jei norite, kad blynai būtų saldūs, pavyzdžiui, valgysite su saldžiu įdaru, galite plakdami kiaušinius įdėti 2–4 valg. š. cukraus.



Jei sudomino šis receptas ar jau išbandei jį, būtinai pasidalink savo įspūdžiais. Mes būsime labai laimingos skaitydamos ir atsakydamos. 


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą