Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Tortas 'Žozefina'



Ko gero pirmas mano darytas tortas. Nes kol nepradedi daryti, tai atrodo, kad tai be galo sudėtingas procesas. Ir tikrai ne kiekvienam pagal jėgas. O kai pradedi... toks malonus jausmas apima... tuomet paragauji tešlos, gabaliuką iškepusio biskvito, kuris nutrupa, kol dedi naują torto sluoksnį, ruošiamo kremo, kol nutaikai tinkamą saldumą ar rūgštumą (čia jau kaip kas mėgsta)... ir supranti, kad tortą pasigaminti gali kiekvienas.

Receptą perskaičiau čia.




  PRODUKTAI:
  • 250 g razinų
  • 2 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 180 g pieno
  • 800 g grietinės 30 proc.
  • 110 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. vanilės esencijos arba vanilinio cukraus
  • 150 g sviesto
  • citrinos rūgšties (ant peilio galo) arba citrinos sulčių
  • 100 ml stiprios kavos
  • papuošimui sausainių / pabarstukų / šokolado (pagal norus)
  GAMINIMO EIGA:
  1. Razinas nuplauti, užmerkti karštame vandenyje, kad išbrinktų. Tuomet išberti ant rankšluosčio ir gerai nusausinti. Sausas razinas sumalti smulkintuvu (blenderiu).
  2. Baltymus išplakti su cukrumi iki standumo.
  3. Atskirai išplakti trynius, kad masė padvigubės, o spalva taps šviesi.
  4. Į baltymus atsargiai įmaišyti trynius.
  5. Pieną sumaišyti su maltomis razinomis.
  6. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais.
  7. Pieną su razinomis atsargiai sumaišyti su kiaušinių mase. Tuomet po truputį įpilti miltus ir lengvai permaišyti, kad neliktų miltų gabaliukų. Maišyti ilgai nereikėtų, tik kol gerai susimaišys tešla. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
  8. Gautą tešlą daliname į tris lygias dalis ir kepame po vieną lakštą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min.
  9. Kol biskvitai šilti, galima juos lygiai apipjaustyti, kad tortas būtų taisyklingo lygaus apskritimo.
  10. Kremui plakame kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra ir vanile iki purios masės. Tuomet įberiame citrinos rūgšties ar įpilame citrinos sulčių (pyliau pagal skonį – man patinka rūgščiau, todėl papildomai pyliau ir plakdama grietinę), sudedame grietinę ir plakame nedideliu greičiu, kol kremas taps standus.
  11. Atvėsusius papločius subadyti šakute, kad kava gerai susigertų. Sudrėkinti papločius galima tepant teptuku arba, jei turite, supurkšti purkštuvu.
  12. Kiekvieną sluoksnį pertepti kremu. Jei puošti norėsite šokoladu ar papločių trupiniais, visą torto paviršių reikėtų padengti kremu. Šonus taip pat galite puošti ir jums patinkančiais sausainiais ar pabarstukais. Čia jau – pagal norus, progą ar pan.


PATARIMAS: Jei esate užkietėjas saldumynų mėgėjas, į kavą, skirtą sulaistyti papločius, įdėkite ir cukraus. Taip pat galima kavą pagardinti brendžiu ar romu. Jei nemėgstate kavos, biskvitą sulaistykite arbata ar sultimis.






Jei sudomino šis receptas ar jau išbandei, būtinai pasidalink savo įspūdžiais. Mes būsime labai laimingos skaitydamos ir atsakydamos. Taip pat padėsi kitiems skaitytojams su savo nuomone. O dar be to, blog'as išliks gyvas... Nes komentarai puslapiui, kaip vanduo augalui ;-)



Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą