Įkvėpta, tuo ką perskaičiau, nusprendžiau pasidalinti lietinių su persikais receptu. Būtinai juos kepsiu per Užgavėnes vakarienei.
Lietiniai gaunasi minkšti ir skanūs. O įdarui paruošti visai nereikia pastangų. Tad net turint mažai laisvo laiko, neturi pasiteisinimo neišbandyti. 😋
PRODUKTAI (8 lietiniams):
- 2 L dydžio kiaušinių
- 1 šaukšto sviesto
- 160 g kvietinių miltų
- 350 ml pieno
- druskos ir cukraus pagal skonį (aš nededu, kad ir mūsų mažoji galėtų mėgautis lietiniais be įdaro)
- konservuotų persikų (kiekis pagal skonį, bet mums dažniausiai užtenka 1 persiko (2 puselių) vienam lietiniui)
GAMINIMO EIGA:
- Sviestą išlydik. Aš dažniausiai lydau mikrobangų krosnelėje kelias sekundes maksimalia potencija.
- Dubenyje išplak kiaušinius su sviestu ir po truputį berk miltus ir pilk pieną. Užmaišyk lietinių tešlą ir palik šiek tiek pastovėti.
- Tuo tarpu paruoš įdarą: persikus nukošk ir supjaustyk norimo dydžio skiltelėmis ar kubeliais. Sirupą palik.
- Karštą keptuvė patepk sviestu ar aliejumi ir kepk lietinius iš abiejų pusių.
- Kiekvieną lietinį įdaryk persikais, suvyniok, įdėk į lėkštę ir paskanink šiek nuo persikų likusiu sirupu.
- Skanaus!
PATARIMAS: Kad blynai "neplauktų" riebaluose, ar kai nesinori naudoti lašinukų, keptuvę patek lydytu sviestu ar aliejumi. Suvilgyk sulankstytą popierinį virtuvinį rankšluostį ir juo sutepk įkaitintą keptuvę. Taip nebus riebalų pertekliaus. ATSARGIAI: nenusidenkink pirštų!
Linksmų Užgavėnių!
P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą