Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Lietiniai įdaryti persikais... Arba laikas švęsti Užgavėnes

Antradienį bus Užgavėnės. Ir sumąsčiau, kad reikia pasidomėti lietuviškomis tradicijomis. Pasiskaitinėjau internete, ir nors nelinkusi skaityti vikipedijos, šį kartą man patiko, kaip viską aprašė. Ar tiesą mini, ar ne, čia jau ne man žinoti, bet gali pasiskaitinėti ir tu.

Įkvėpta, tuo ką perskaičiau, nusprendžiau pasidalinti lietinių su persikais receptu. Būtinai juos kepsiu per Užgavėnes vakarienei.

Lietiniai gaunasi minkšti ir skanūs. O įdarui paruošti visai nereikia pastangų. Tad net turint mažai laisvo laiko, neturi pasiteisinimo neišbandyti. 😋

RECEPTAS: Lietiniai įdaryti persikais


  PRODUKTAI (8 lietiniams):
  • 2 L dydžio kiaušinių
  • 1 šaukšto sviesto
  • 160 g kvietinių miltų
  • 350 ml pieno
  • druskos ir cukraus pagal skonį (aš nededu, kad ir mūsų mažoji galėtų mėgautis lietiniais be įdaro)
  • konservuotų persikų (kiekis pagal skonį, bet mums dažniausiai užtenka 1 persiko (2 puselių) vienam lietiniui)

  GAMINIMO EIGA:
  1. Sviestą išlydik. Aš dažniausiai lydau mikrobangų krosnelėje kelias sekundes maksimalia potencija.
  2. Dubenyje išplak kiaušinius su sviestu ir po truputį berk miltus ir pilk pieną. Užmaišyk lietinių tešlą ir palik šiek tiek pastovėti.
  3. Tuo tarpu paruoš įdarą: persikus nukošk ir supjaustyk norimo dydžio skiltelėmis ar kubeliais. Sirupą palik.
  4. Karštą keptuvė patepk sviestu ar aliejumi ir kepk lietinius iš abiejų pusių.
  5. Kiekvieną lietinį įdaryk persikais, suvyniok, įdėk į lėkštę ir paskanink šiek nuo persikų likusiu sirupu.
  6. Skanaus!


RECEPTAS: Lietiniai įdaryti persikais


PATARIMAS: Kad blynai "neplauktų" riebaluose, ar kai nesinori naudoti lašinukų, keptuvę patek lydytu sviestu ar aliejumi. Suvilgyk sulankstytą popierinį virtuvinį rankšluostį ir juo sutepk įkaitintą keptuvę. Taip nebus riebalų pertekliaus. ATSARGIAI: nenusidenkink pirštų! 

RECEPTAS: Lietiniai įdaryti persikais

Linksmų Užgavėnių!

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt



Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą