Esu daug girdėjusi apie šias kepimo formas... Labai gera kokybė. Pyragai jose neprisvyla (jei tinkamai naudojamos). Sunkios 😋. Labai gerai paskirsto karštį per visą pyragą, todėl pyragai visada gerai iškepa. Bla bla bla...
Kai tiek daug gero prisiklausai ir prisiskaitai, norisi pačiai išbandyti ar tiesa. Tad suradau internete paprastą receptą ir iškepiau varškės pyragą.
Pagal receptą, kuriuo dalinuosi apačioje, gaunasi labai skanus saldus (bet ne per daug) pyragas. Dėl varškės jis toks maloniai drėgnas, o dėl naujos formos (manau, kad čia ji turi įtakos) pyrago krašteliai tokie traškūs... Mmmmm... Malonus derinys!
PRODUKTAI:
- 200 g kvietinių miltų
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- sviesto kepimo formai patepti
- 175 g kambario temperatūros sviesto
- 350 g varškės
- 350 g cukraus
- 4 M dydžio kiaušinių
- 2 šaukštų tarkuotos citrinos žievelės (geltonosios dalies)
- 50 ml citrinos sulčių
GAMINIMO EIGA:
- Įkaitink orkaitę iki 180 ºC, karštis iš viršaus ir apačios. Be vėjelio.
- Persijok miltus su druska ir kepimo milteliais. Pasilik.
- Labai kruopščiai patepk kepimo formą išlyditu sviestu. Ypač, jei naudosi panašią kaip mano 😉
- Sudėk sviestą (175 g) į didelį dubenį ir išsuk iki baltumo. Gali tai daryti mediniu šaukštu arba, kaip aš, elektriniu "mikseriu". Sudėk varškę bei suberk cukrų ir viską gerai išmaišyk. Tada po vieną supilk šiek tiek paplaktus kiaušinius ir išplak. Galiausiai suberk citrinos žievelę ir supilk sultis ir dar kartą paplak.
- Dabar per tris kartus suberk persijotus miltus ir gumine mentele (ar mediniu šaukštu) atsargiai įmaišyk, kad tešla būtų vienalytė ir nebeliktu miltų grumuliukų.
- Supilk tešlą į kepimo formą. Ant stalo patiesk šluostę ar rankšluostuką ir kelis kartus padaužyk į stalą (3-4 kartus).Taip tešla gerai pasiskirstys ir į paviršių iškils susidariusios oro pūslelės.
- Kepk apie 60 minučių arba kol įkišus medinį pagaliuką, ištraukus jis nebebus aplipęs tešla (jis gali būti šiaip drėgnas, nuo varškės, bet neturi turėti tešlos).
- Kai baigs kepti, ištrauk pyragą iš orkaitės ir palik apie 10 minučių pravėsti kepimo formoje
PATARIMAS:
- Jei varškė labai sausa, gali ją sutrinti šakute, įlašinti šiek tiek pieno ir išmaišyti. Tik nepersistenk 😄
- Jei bekepant pyragą viršus pradėtų per anksti skrusti, uždenk jį folijos lakštu. Į kepimo pabaigą atidenk ir baik kepti.
- Pyragai Bundt formose turi būti kepami ant grotelių, ne "blėkose" (skarose). Tokiu būdu karštis praeina per kūginę centrinę dalį ir pyragas iškepa tolygiai.
Būtinai išbandyk šį pyragą. Esu tikra, kad abejingų nebus. Ir, prašau, pasidalink komentaruose ar patiko. Visada labai smagu skaityti jūsų žinutes.
Taip pat siūlau išbandyti kitus mūsų pyragus su varške:
- Šokoladinis pyragas su varškės sluoksniu
- Varškės ir kriaušių pyragas su šokolado gabaliukais
- Varškės tinginys
- Gaivus braškių pyragas su varškės įdaru
Receptas imtas iš Manzana y Canela ir minimaliai keistas.
P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt
P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt
Sunku suprasti kaip ir kada šiame recepte naudoti miltus...
AtsakytiPanaikintiPerskaičiau visą receptą, ir tikrai, du kartus paminėjau, kad reikia suberti miltus... Ups!
PanaikintiKą tik pataisiau. Dabar "Sudėk varškę bei suberk cukrų ir viską gerai išmaišyk." - anksčiau čia minėjau miltus.
Labai ačiū už pastebėjimą! :)