Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Vaškės pyragas 'Apsnigtos eglės'

Visada norėjau įsigyti gerą Nordic Ware formą (bundt pan). Ir gavosi taip, kad per Kalėdas Senis Šaltis pagaliau man atnešė. Ir ne bet kokią... Labai gražią. Kaip tik buvau ją nusižiūrėjusi dar prieš savo gimtadienį.

Esu daug girdėjusi apie šias kepimo formas... Labai gera kokybė. Pyragai jose neprisvyla (jei tinkamai naudojamos). Sunkios 😋. Labai gerai paskirsto karštį per visą pyragą, todėl pyragai visada gerai iškepa. Bla bla bla...

Kai tiek daug gero prisiklausai ir prisiskaitai, norisi pačiai išbandyti ar tiesa. Tad suradau internete paprastą receptą ir iškepiau varškės pyragą.

Pagal receptą, kuriuo dalinuosi apačioje, gaunasi labai skanus saldus (bet ne per daug) pyragas. Dėl varškės jis toks maloniai drėgnas, o dėl naujos formos (manau, kad čia ji turi įtakos) pyrago krašteliai tokie traškūs... Mmmmm... Malonus derinys!



  PRODUKTAI:
  • 200 g kvietinių miltų 
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • sviesto kepimo formai patepti
  • 175 g kambario temperatūros sviesto
  • 350 g varškės
  • 350 g cukraus
  • 4 M dydžio kiaušinių
  • 2 šaukštų tarkuotos citrinos žievelės (geltonosios dalies)
  • 50 ml citrinos sulčių

  GAMINIMO EIGA:
  1. Įkaitink orkaitę iki 180 ºC, karštis iš viršaus ir apačios. Be vėjelio.
  2. Persijok miltus su druska ir kepimo milteliais. Pasilik.
  3. Labai kruopščiai patepk kepimo formą išlyditu sviestu. Ypač, jei naudosi panašią kaip mano 😉
  4. Sudėk sviestą (175 g) į didelį dubenį ir išsuk iki baltumo. Gali tai daryti mediniu šaukštu arba, kaip aš, elektriniu "mikseriu". Sudėk varškę bei suberk cukrų ir viską gerai išmaišyk. Tada po vieną supilk šiek tiek paplaktus kiaušinius ir išplak. Galiausiai suberk citrinos žievelę ir supilk sultis ir dar kartą paplak.
  5. Dabar per tris kartus suberk persijotus miltus ir gumine mentele (ar mediniu šaukštu) atsargiai įmaišyk, kad tešla būtų vienalytė ir nebeliktu miltų grumuliukų.
  6. Supilk tešlą į kepimo formą. Ant stalo patiesk šluostę ar rankšluostuką ir kelis kartus padaužyk į stalą (3-4 kartus).Taip tešla gerai pasiskirstys ir į paviršių iškils susidariusios oro pūslelės.
  7. Kepk apie 60 minučių arba kol įkišus medinį pagaliuką, ištraukus jis nebebus aplipęs tešla (jis gali būti šiaip drėgnas, nuo varškės, bet neturi turėti tešlos).
  8. Kai baigs kepti, ištrauk pyragą iš orkaitės ir palik apie 10 minučių pravėsti kepimo formoje

RECEPTAS: Labai lengvas ir skanus vaškės pyragas "Apsnigtos eglės"

PATARIMAS:
  • Jei varškė labai sausa, gali ją sutrinti šakute, įlašinti šiek tiek pieno ir išmaišyti. Tik nepersistenk 😄
  • Jei bekepant pyragą viršus pradėtų per anksti skrusti, uždenk jį folijos lakštu. Į kepimo pabaigą atidenk ir baik kepti.
  • Pyragai Bundt formose turi būti kepami ant grotelių, ne "blėkose" (skarose). Tokiu būdu karštis praeina per kūginę centrinę dalį ir pyragas iškepa tolygiai.
RECEPTAS: Labai lengvas ir skanus vaškės pyragas "Apsnigtos eglės"

Būtinai išbandyk šį pyragą. Esu tikra, kad abejingų nebus. Ir, prašau, pasidalink komentaruose ar patiko. Visada labai smagu skaityti jūsų žinutes.

Taip pat siūlau išbandyti kitus mūsų pyragus su varške:
Receptas imtas iš Manzana y Canela ir minimaliai keistas.

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt 


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

2 komentaras(-ai) :

  1. Anonimiškas2017-02-26 14:16

    Sunku suprasti kaip ir kada šiame recepte naudoti miltus...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Perskaičiau visą receptą, ir tikrai, du kartus paminėjau, kad reikia suberti miltus... Ups!

      Ką tik pataisiau. Dabar "Sudėk varškę bei suberk cukrų ir viską gerai išmaišyk." - anksčiau čia minėjau miltus.

      Labai ačiū už pastebėjimą! :)

      Panaikinti