Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Trijų Karalių ragaišis su viskiu ir marcipanų įdaru (duonkepė)

Kaip ir kiekvienais metais, Kalėdos jau baigiasi ir artėja paskutinė šventė - Trys Karaliai. Ir kaip visada, mūsų namuose bus kepamas Trijų Karalių ragaišis.

RECEPTAS: Trijų Karalių ragaišis su viskiu ir marcipanų įdaru (duonkepė)

Šį kartą į pagalbą "pasikviečiau" savo duonkepę, kad būtų mažiau darbo... che che che... ;-) Ir į tešlą įpyliau šiek tiek viskio.

RECEPTAS: Trijų Karalių ragaišis su viskiu ir marcipanų įdaru (duonkepė)

  
  PRODUKTAI:

  Tešlai:
  • 2 kiaušinių
  • 50 ml viskio (šiaip naudojamas apelsinų žiedų vanduo - isp.: agua de azahar)
  • 150 ml šilto pieno
  • 100 g minkšto sviesto
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės (geltonoji dalis)
  • 50 g šviežių mielių
  • 600 g kvietinių miltų
  • 150 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  Marcipanui:
  • 200 g migdolų arba migdolų miltų
  • 150 g cukraus pudros
  • 1 nedidelio kiaušinio baltymo
  Papuošimui:
  • Cukruotų vaisių (cukatų)
  • Perlinio cukraus
  • 1 kiaušinio trynio
  GAMINIMO EIGA:
  1. Tešlos paruošimas: Į dubenį įmušk kiaušinius, supilk pieną ir viskį, sudėk sviestą ir tarkuotą citrinos žievelę ir šiek tiek šakutės pagalba suplak. Plakinį supilk į duonkepės indą.
  2. Suberk miltus ir cukrų. Į vieną indo kampą įberk druskos, o į kitą - mieles.. 
  3. Įjunk duonos kepimo aparatą - tešlos maišymo programą. Palik, kol padarys savo darbą. Mano duonkepė maišo ir kildina 1 h 30 min.
  4. Kai tešla jau bus padaryta, suformuok ragaišį. Aš šį kartą tešlą užminkiau prieš pat einant miegoti. Tad išėmiau, įdėjau į didelį "bliūdą", uždengiau maistine plėvele (kad nedžiūtų paviršius) + medžiaginiu švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikau per naktį šiltoje vietoje.
  5. Marcipano gaminimas: Pasiruošk marcipano masę: su kavamale ar virtuviniu kombainu sumalk migdolus iki miltų. Juos sumaišyti su cukraus pudra, kiaušinio baltymu ir viską gerai išminkyk.
  6. Pyrago formavimas: Mielinę tešlą išminkyk ir suformuok volelį. Jį šiek tiek pakočiok ir ant jo uždėk marcipano. Vieną tešlos kraštą patepk plaktu kiaušinio tryniu (palik šiek tiek pyrago viršui aptepti) ir viską susuk.
  7. Paruoštą "dešrą" perkelk į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą ir abu galus sujunk (kaip parodyta paveikslėlyje). RECEPTAS: Trijų Karalių ragaišis su viskiu ir marcipanų įdaru (duonkepė)
  8. Papuošimas: Dabar ragaišį patepk plaktu kiaušinio tryniu ir papuošk cukatais ir perliniu cukrumi.RECEPTAS: Trijų Karalių ragaišis su viskiu ir marcipanų įdaru (duonkepė)
  9. Paskutinis kildinimas: Paruoštą pyragą atsargiai uždenk virtuviniu rankšluosčiu ir palik šiltai, kad dar kartą pakiltų - apie 30 min. 

    RECEPTAS: Trijų Karalių ragaišis su viskiu ir marcipanų įdaru (duonkepė)
  10. Tuo tarpu įkaitink orkaitę iki 180 ºC. Kepk vidurinėje lentynoje įjungus karštį iš viršaus ir apačios apie 35 - 40 min.
  11. Skanaus!

RECEPTAS: Trijų Karalių ragaišis su viskiu ir marcipanų įdaru (duonkepė)

PATARIMAS: Jei neturi perlinio cukraus ir nerandi jo nusipirkti, ragaišį gali papuošti su paprastu cukrumi. Paimk 3 šaukštus cukraus ir įlašink į jį šiek tiek vandens. Reikia, kad cukrus tik sudrėgtų. Cukraus grūdeliai lips vienas prie kito ir taip bus galima suformuoti iš jo kauburėlius.

O jei nori šiek tiek kitokio Trijų Karalių Ragaišio, išbandyk kitą mūsų receptą.

RECEPTAS: Trijų Karalių ragaišis su viskiu ir marcipanų įdaru (duonkepė)

Ar kaip nors ypatingai šventi Tris Karalius? Ką gamini tą dieną?

Receptas imtas iš "Una pizca de hogar".

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą