Šį kartą į pagalbą "pasikviečiau" savo duonkepę, kad būtų mažiau darbo... che che che... ;-) Ir į tešlą įpyliau šiek tiek viskio.
PRODUKTAI:
Tešlai:
- 2 kiaušinių
- 50 ml viskio (šiaip naudojamas apelsinų žiedų vanduo - isp.: agua de azahar)
- 150 ml šilto pieno
- 100 g minkšto sviesto
- 1 citrinos tarkuotos žievelės (geltonoji dalis)
- 50 g šviežių mielių
- 600 g kvietinių miltų
- 150 g cukraus
- žiupsnelio druskos
Marcipanui:
- 200 g migdolų arba migdolų miltų
- 150 g cukraus pudros
- 1 nedidelio kiaušinio baltymo
Papuošimui:
GAMINIMO EIGA:- Cukruotų vaisių (cukatų)
- Perlinio cukraus
- 1 kiaušinio trynio
- Tešlos paruošimas: Į dubenį įmušk kiaušinius, supilk pieną ir viskį, sudėk sviestą ir tarkuotą citrinos žievelę ir šiek tiek šakutės pagalba suplak. Plakinį supilk į duonkepės indą.
- Suberk miltus ir cukrų. Į vieną indo kampą įberk druskos, o į kitą - mieles..
- Įjunk duonos kepimo aparatą - tešlos maišymo programą. Palik, kol padarys savo darbą. Mano duonkepė maišo ir kildina 1 h 30 min.
- Kai tešla jau bus padaryta, suformuok ragaišį. Aš šį kartą tešlą užminkiau prieš pat einant miegoti. Tad išėmiau, įdėjau į didelį "bliūdą", uždengiau maistine plėvele (kad nedžiūtų paviršius) + medžiaginiu švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikau per naktį šiltoje vietoje.
- Marcipano gaminimas: Pasiruošk marcipano masę: su kavamale ar virtuviniu kombainu sumalk migdolus iki miltų. Juos sumaišyti su cukraus pudra, kiaušinio baltymu ir viską gerai išminkyk.
- Pyrago formavimas: Mielinę tešlą išminkyk ir suformuok volelį. Jį šiek tiek pakočiok ir ant jo uždėk marcipano. Vieną tešlos kraštą patepk plaktu kiaušinio tryniu (palik šiek tiek pyrago viršui aptepti) ir viską susuk.
- Paruoštą "dešrą" perkelk į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą ir abu galus sujunk (kaip parodyta paveikslėlyje).
- Papuošimas: Dabar ragaišį patepk plaktu kiaušinio tryniu ir papuošk cukatais ir perliniu cukrumi.
- Paskutinis kildinimas: Paruoštą pyragą atsargiai uždenk virtuviniu rankšluosčiu ir palik šiltai, kad dar kartą pakiltų - apie 30 min.
- Tuo tarpu įkaitink orkaitę iki 180 ºC. Kepk vidurinėje lentynoje įjungus karštį iš viršaus ir apačios apie 35 - 40 min.
- Skanaus!
PATARIMAS: Jei neturi perlinio cukraus ir nerandi jo nusipirkti, ragaišį gali papuošti su paprastu cukrumi. Paimk 3 šaukštus cukraus ir įlašink į jį šiek tiek vandens. Reikia, kad cukrus tik sudrėgtų. Cukraus grūdeliai lips vienas prie kito ir taip bus galima suformuoti iš jo kauburėlius.
O jei nori šiek tiek kitokio Trijų Karalių Ragaišio, išbandyk kitą mūsų receptą.
Ar kaip nors ypatingai šventi Tris Karalius? Ką gamini tą dieną?
Receptas imtas iš "Una pizca de hogar".
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą