Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Kondensuoto pieno ir graikiško jogurto pyragas

Nežinau kodėl, bet visada norėjau išbandyti išsikepti pyragą su kondensuotu pienu... Tikrai nežinau kodėl. Nes juo manęs nei kas vaišino, nei kada pirkau... Bet va, norėjau ir tiek :-) Greičiausiai prisižiūrėjau internete ir Facebook'e... Chi chi chi.

Beja, ar jau prisijungei prie mūsų Facebook'o fanų klubo. Ten mūsų daug ir labai smagu :-)

Grįžkime prie kondensuoto pieno pyrago...

Aš taip jo norėjau, taip norėjau, kad ėmiau vieną dieną ir pabandžiau išsikepti. Taip pat sumąsčiau pagerinti graikišku jogurtu. O čia rezultatas - skanus, ne per saldus, labai pūrus keksas. Valiooooo... pirmas "blynas" ir neprisvilęs. Tikrai dar ne kartą kepsiu

RECEPTAS: Kondensuoto pieno pyragas


  PRODUKTAI:
  • 3 L dydžio kiaušiniai
  • 125 g graikiško jogurto
  • 190 g kondensuoto pieno
  • 130 g cukraus
  • 2 šaukštai naminės vanilės esencijos
  • 50 g saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šaukštas su kaupu tarkuotos citrinos žievelės (tik geltonosios dalies)
  • 270 g miltų
  • 16 g kepimo miltelių

  GAMINIMO EIGA:
  1. Įkaitink orkaitę iki 180 ºC. Kol kaista, paruošk tešlą.
  2. Dideliame dubenyje įmušk kiaušinius išplak. Į juos supilk jogurtą, kondensuotą pieną bei vanilės esenciją, aliejų, suberk cukrų ir viską gerai suplak.
  3. Į skystą tešlą suberk tarkuotą citrinos žievelę ir šaukšto pagalba įmaišyk.
  4. Sumaišyk miltus su kepimo milteliais ir persijok.
  5. Po truputį berk miltus ir plak kol gausi vienalytę tešlą.
  6. Patepk pailgą kekso formą riebalais ir pabarstyk miltais. Aš naudojau 11 x 23 cm dydžio emaliuotą formą. Pasirodo, jos nereikia niekuo tepti, nes ir taip neprilimpa.
  7. Kepk apie 50 - 60 minučių vidurinėje lentynoje, iš pradžių karštis tik iš apačios. Po pusvalandžio įjunk karštį iš viršaus ir apačios. Kepimo laikas gali būti kitoks, nes labai priklauso nuo orkaitės. Svarbu, kad įkišus medinį pagaliuką, ištraukus jis liktų sausas. Tai reiškia, kad pyragas jau gatavas.
  8. Palik keksą kokias 10 minučių išjungtoje praviroje orkaitėje. Tada išimk pyragą, ir palik atvėsti ant grotelių.
  9. Beliko tik skanauti.

PATARIMAS: Jei kekso viršus pradėtų degti, uždenk aliuminio folija ir baik kepti pyragą. Likus kelioms minutėms atidenk, kad viršus baigtų gražiai apskrusti ir būtų traškus.


RECEPTAS: Kondensuoto pieno pyragas

Jei tau patinka receptai su kondensuotu pienu, siūlau taip pat išbandyti:


O ar tau būna, kad užsimanai kažkokio patiekalo, ilgai apie jį galvoji, bet dėl kažkokios priežasties ilgą laiką negamini? Kas tai per patiekalas?

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt 

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą