Šį kartą pasidalinsiu savo maltos mėsos receptu.
PRODUKTAI:
- 1 kg maltos veršienos
- 2 riekelės forminės baltos duonos
- 1/2 stiklinės pieno
- 1 didesnis svogūnas (apie 200 g)
- 3 skiletlės česnako (apie 15 g)
- 2 L dydžio kiaušiniai
- 1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
- aromatinės druskos ir pipirų pagal skonį
- 2 šaukšteliai garstyčių su grūdeliais
GAMINIMO EIGA:
- Batono riekeles užpilk pienu ir palik, kad gerai prisigertų.
- Svogūną ir česnako skilteles nulupk ir kuo smulkiau supjaustyk. Šį kartą labai skubėjau ir supjausčiau svogūną per stambiai. Tai, galiu pasakyti, kad ne kas.
- Į indą sudėk maltą veršieną, pjaustytas daržoves, nuspaustas duonos riekeles, įmušk kiaušinius, sudėk prieskonius ir viską gerai išmaišyk.
- Dabar iš paruoštos mėsos gali jau gaminti ką tik panorėjusi: kotletus, kukulius, naudoti daržovėms ar grybams įdaryti.
- 10 nedidelių kotletukų (pagaminau iš karto)
- 12 įdarytų šampinjonų: nulaužiau grybų kotelius, vidų patepiau pomidorų padažu, įdėjau lydyto sūrelio ir įdariau malta mėsa (užšaldžiau). Paskui belieka tik kišti į orkaitę ir iškepti. Labai tinka vakarienei su daržovių salotomis su šviežiu sūriu arba salotomis su feta.
- 16 mėsos kukuliukų: kiekvieną kukulį apvoliojau miltuose ir užšaldžiau. Šie kukuliai labai tinka paruošti labai paprastą, greitą, bet skanų patiekalą - maltos mėsos kukulius su pupelėmis.
PATARIMAS: Jei namuose yra, kas nemėgsta svogūnų ir kategoriškai atsisako valgyti bet ką, kas tik turi juos, patariu sutarkuoti. Taip gali "apgauti" bet kurį ;-) Juokauju! Paprasčiausiai nesimatys svogūnų. Ir kaip sakoma, akys nemato, širdies neskauda...
Ar tu ruoši kokį patiekalą su malta mėsa ir paskui jį užšaldai? Pasidalink komentaruose.
P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą