Šių metų rauginti kopūstai, vienišas avokadas, neseniai internete (Facebook`o paskyroje Žali receptai su Gražina) matytas salotų "Fermentų įkrova" receptas, kuris sudomino labai mėgiamų produktų – raugintų kopūstų ir avokado – deriniu, ir vakarienė paruošta. Man labai patiko :-)
Reikės:
1 stiklinės smulkintų raugintų kopūstų
1 avokado
0,5 raudonojo svogūno
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
smulkintų petražolių (kas mėgsta)
2-3 valg. š. šalto spaudimo saulėgrąžų aliejaus.
Gaminimas:
Avokadą supjaustome kubeliais, svogūną supjaustome smulkiais kubeliais (mano svogūnas pasitaikė labai aitrus, tai būtų užtekę ir 1/3 nedidelio svogūno, tačiau jo kiekį geriau reguliuokite pagal skonį). Sumaišyti visus produktus su aliejumi (aliejaus pyliau tik 3 arb. š. – buvo pats tas).
Skanaus!
Pomidoras dar skanu kartu 😉
AtsakytiPanaikintiDarau ir su pomidoru, tik tuomet nededu rauginto kopūsto :-) O vat visko kartu nebadžiau, gal reikės kada paragauti :-) Ačiū už idėją!
AtsakytiPanaikinti