Batonas, kuris labai tinka prie trintų sriubų arba aštrios čili sriubos.
prancūziško batono
50 g sviesto (kambario temperatūros)
česnako skiltelės (didelės)
0,5 valg. š. laiškinio svogūno (smulkiai pjaustyto). Jei neturite, galima imti ir kitus mėgstamus žalumynus
2–3 valg. š. tarkuoto sūrio (naudojau kietojo ir pusiau kieto sūrių mišinį)
2–3 valg. š. tarkuoto sūrio (naudojau kietojo ir pusiau kieto sūrių mišinį)
druskos
Gaminimas:
Sviestą išsukti su žiupsneliu druskos, laiškiniu česnaku ir smulkiai pjaustytu arba sutrintu česnaku. Gautu sviesto mišiniu patepti batono riekeles. Riekeles paskrudinti orkaitėje, maždaug iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5–10 min. – svarbiausia žiūrėti, kad reikelės gražiai apskrustų. Jei orkaitėje yra grilio funkcija, galite ir ja pasinaudoti.
Skanaus!
Nuostabiai atrodo, toki labai megstu :)
AtsakytiPanaikintiKaip smagu!
AtsakytiPanaikinti