Sumušėme su dukra miegojimo rekordus - miegojome apie 12 val., atsikėlėme tik pusę vienuoliktos. Taip dar nebuvo :-) Dukra paskelbė pusryčių su pižamomis rytą (o gal geriau sakyti dieną?). Kadangi viskas šiandien kitaip, tai ir pusryčiams radau kitokį patiekalą - pagal Martos Stiuart receptą iškepiau olandišką blyną orkaitėje. Rezultatas - skanu :-)
Reikės:
- 3 valgomųjų šaukštų sviesto, kambario temperatūros
- 3 didelių kiaušinių
- 3/4 puodelio pieno
- 1/2 puodelio miltų
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės (dėjau naminį vanilinį cukrų)
- 1/4 puodelio cukraus tešlai
- 1 valgomojo šaukšto cukraus iškepusiam blynui apibarstyti
- 1 valgomojo šaukšto išspaustų citrinos sulčių
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
- Vidutiniame ketaus ar atsparioje karščiui nepridegančioje keptuvėje ištirpinkite 2 valgomuosius šaukštus sviesto.
- Tešlą spėsite padaryti, kol įkais orkaitė ir ištirpinsite sviestą. Išplakti kiaušinius, pieną, miltus, druską, vanilę, ir 1/4 puodelio cukraus (viską dėjau kartu į greitkratį ir per kelias minutes tešla buvo paruošta). Tešlą reikia plakti kol suputos, apytiksliai 1 minutę.
- Paruoštą tešlą pilkite į keptuvę (aš kepiau silikoninėje apvalioje formoje, skersmuo 26 cm.
- Blyną kepkite, kol jis lengvai paruduos. Kepdamas blynas pučiasi.
Taip atrodė blynas maždaug po 10 min. kepimo |
Taip atrodė blynas prieš išimant iš orkaitės |
Taip atrodė blynas tik atidarius orkaitę (gavęs oro, blyno išsipūtimas nuslūgsta) |
Iškepusį blyną skubiai reikia patepti likusiu sviestu, pabarstyti cukrumi (jei nemėgstate labai saldžiai, imkite tik pusę šaukšto cukraus pabarstymui), apšlakstyti citrinos sultimis, suplėšyti gabaliukais ir valgyti.
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą